Video

Niet van een oud vrouwtje geweest: de Aston Martin van Max Verstappen is te koop

9 januari 2017 om 12:50
nl
Slechts 4.128 kilometer staat er op de teller van de Aston Martin van Max Verstappen. Toch doet de Formule 1-coureur de auto al van de hand. De Aston Martin V12 Vantage S staat te koop bij Cito Motors in Eindhoven. Voor 239.500 euro is de bolide van jou.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

Onze verslaggever nam maandagochtend al even een kijkje in de showroom van Cito Motors in Eindhoven waar de sportwagen staat te blinken. Nadat ze is ingestapt, is het even wennen aan de lage zit die een sportwagen kenmerkt.  
VerkochtInmiddels is de Aston Martin al verkocht, zo laat de dealer weten.
‘Power beauty and soul in optima forma’. Het zijn de woorden waarmee de Eindhovense dealer de auto aan de man brengt. Met daarbij nog de mysterieuze opmerking: ‘Laat u verrassen door de specials die bij deze aankoop horen’. Of de luxe autodealer in Eindhoven hiermee hint op een ontmoeting met de voormalige eigenaar, is de vraag. En dat blijft ook nog even geheim, want de 'specials' maakt de dealer alleen bekend aan de uiteindelijke koper.[tweet:https://twitter.com/Daisy_schalkens/status/818370837569040384]Fantastische auto met fantastisch verhaalIn Eindhoven zijn ze in ieder geval ontzettend blij met het feit dat zij de auto mogen verkopen. "Dit is echt fantastisch, het is een mooie auto en dan heeft daar ook nog eens de meest spraakmakende Formule 1-coureur van dit moment in gereden. Dat maakt de auto helemaal bijzonder", vertelt Bart Coppens namens de dealer. [tweet:https://twitter.com/Daisy_schalkens/status/818401203398778880]
Het was nog spannend of de auto uiteindelijk naar Eindhoven zou komen. Alle dealers in Europa wilden de auto graag verkopen. "We hebben een goede verstandhouding met het merk en uiteindelijk is het gelukt om de verkoop bij ons te krijgen", zegt hij.
Vermogen: 572 PKVoor de liefhebbers. De Meteorite Silver coupé heeft een vermogen van 572 pk. De maximumsnelheid ligt boven de 320 km/uur. En de wagen gaat van nul naar honderd km/u in 3,7 seconden. "Mooie cijfers", concludeert Coppens.
Er zijn volgens hem zeker al geïnteresseerden voor de auto. Of de wagen in Nederland blijft, kan hij nog niet zeggen. Al zou dat volgens hem natuurlijk wel geweldig zijn.  
Luxe wagenparkDat Verstappen reed in een Aston Martin is niet zo vreemd. Het iconische sportwagenmerk werkt samen met Red Bull Racing, het team van Verstappen. Hij kreeg de bolide die nu te koop staat een halfjaar geleden van het automerk, toen hij een bezoekje bracht aan de fabriek in Engeland.
(Tijdelijk) zonder vervoer zit de F1-coureur, in elk geval niet. De jonge Limburger die ruim een jaar geleden op zijn achttiende verjaardag zijn rijbewijs haalde, beschikt over een behoorlijk luxe wagenpark.  
Maar hoe klinkt zo'n auto eigenlijk? Nou zo:[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=b891qxKaaDA]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.