Gokbaas wil tientallen miljoenen van de Staat

9 januari 2017 om 11:15
nl
De verdachte oprichter van het Eindhovense online gokbedrijf Bubble Group heeft de Staat aansprakelijk gesteld voor de schade die hij heeft geleden door zijn arrestatie in 2013. Van het gokimperium van Stijn Flapper (38) is door de slepende strafzaak tegen hem niks meer over.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De schade komt volgens een eerste schatting uit op zeker 75 miljoen euro, zei zijn advocaat Jules van Wijk maandagochtend naar aanleiding van een bericht in Het Financieele Dagblad.
ZIE OOK: Witwasverdachte Stijn F. over inval De Regent in Eindhoven: 'Ik ben flabbergasted'
‘Tientallen miljoenen witgewast’Stijn Flapper uit Best en de broers Michel en Maurice G. uit Geldrop en Koewacht worden ervan verdacht dat ze meer dan 100 miljoen euro opbrengst uit onlinegokspelletjes hebben witgewassen.
Ze worden bovendien beschuldigd van valsheid in geschrifte. Er werd volgens het Openbaar Ministerie (OM) gesjoemeld met de prijzen en uitkeringskansen. De verdachten ontkennen dat ze gokkers hebben opgelicht.
Miljoenenclaim is verstuurdDe schade van Flapper is gebaseerd op de waarde van zijn bedrijven die failliet zijn gegaan of geen activiteiten meer ontplooien. De misgelopen inkomsten zijn nog niet meegerekend. Ook de schade van de andere verdachten is nog niet meegeteld.
De miljoenenclaim is vorige week verstuurd aan OM-topman Herman Bolhaar. Het is nog onbekend wanneer de de strafzaak tegen de verdachte internetondernemers en een grote groep medeverdachten, onder wie een advocate en een financieel adviseur, verdergaat.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.