Celstraffen en werkstraffen voor Willem II-supporters die Feyenoord-fan mishandelden - Omroep Brabant
Video

Celstraffen en werkstraffen voor Willem II-supporters die Feyenoord-fan mishandelden

9 januari 2017 om 15:03
nl
De hoogste straf die de rechter maandag oplegde aan Willem II-supporters die betrokken waren bij rellen in het Tilburgse stadion is drie maanden cel. Justitie eiste acht maanden cel tegen de man die de grootste rol had in de misdragingen in oktober. Ook de straffen voor de andere drie verdachten vallen lager uit dan justitie had gewild.
Profielfoto van Marcel Huisman
Geschreven door
Marcel Huisman

Tegen een tweede verdachte eiste justitie vijf maanden cel. De rechter veroordeelde de man tot twee weken onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Drie jaar geleden werd hij ook al eens veroordeeld voor voetbalvandalisme.
De rechter veroordeelde twee andere mannen tot een werkstraf van veertig en zestig uur. Justitie had 240 en 220 uur tegen de Willem II-fans geëist.
[tweet:https://twitter.com/huismanmarcel/status/818422225581776896]Tijdens de bewuste thuiswedstrijd van Willem-II sloeg de vlam in de pan toen de 0-2 werd gescoord door de Rotterdammers. Twee Feyenoord-fans juichten in een vak van Willem II en werden door de thuissupporters weggejaagd. Een Feyenoord-fan uit Berkel-Enschot viel daarbij over de reling. De beelden werden maandag in de rechtszaal vertoond.
StrafbladTwee van de vier betrokken Willem II-fans kwamen maandag naar de zitting. Een van hen heeft een strafblad vanwege meerdere delicten, waaronder mishandeling en beledigingen. De andere supporter heeft een blanco stafblad. Op de beelden is te zien hoe de twee supporters worden geschopt en geslagen.
Een van de twee mannen die met paraplu's op een Feyenoord-supporter insloegen, weet niet wat hem op dat moment bezielde. De man heeft een goede baan en een kind en kwam niet eerder met justitie in aanraking. "Ik schaam me diep, ik vind het verschrikkelijk om terug te zien."
StewardsVolgens de Willem-II fans gedroegen de Feyenoorders zich irritant en grepen stewards onvoldoende in. Daarom namen de mannen het heft in eigen hand en werden de Feyenoorders hardhandig weggewerkt.[Tweet:https://twitter.com/huismanmarcel/status/818397192083927040]De Feyenoord-supporters deden geen aangifte, maar justitie besloot de Willem II-fans wel te vervolgen. Twee van de verdachten hebben bekend.
StadionverbodVanuit Willem II zijn er ook al straffen opgelegd. Twee supporters kregen een stadionverbod van vijf jaar, een andere kreeg acht jaar en een supporter mag zich levenslang niet meer in het stadion vertonen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.