Vandaag in Brabant gaan we misschien weer bootjevaren

10 januari 2017 om 08:38
nl
Vandaag gaat Rijkswaterstaat bekendmaken hoe ze de problemen rondom de stuw in Grave denkt aan te pakken. Eind december voer een schip tegen de stuw. Inmiddels zijn we bijna twee weken verder en is de Maas bij Grave leeggestroomd.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • Rijkswaterstaat wil de scheepvaart op de Maas bij Grave weer zo snel mogelijk op gang brengen en maakt vanmorgen bekend hoe ze dat denkt te gaan doen.
  • Sybrand Buma, fractievoorzitter van het CDA in de Tweede Kamer, gaat vanmiddag op bezoek bij burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch. Ze gaan praten over de bestrijding van de drugscriminaliteit. Aanleiding zijn het boek 'De achterkant van Nederland' en de naderende verkiezingen.
  • Eerst nog wat zon, maar vanuit het westen neemt de bewolking toe met opnieuw wat regen. Het wordt 6 graden.


[Facebook:https://www.facebook.com/bert.vandalen.52/posts/1160952924021769]
Waar wordt over gepraat?

  • Een video waarop te zien is hoe een jongetje door de brandweer van het ijs wordt gered in Rosmalen, gaat viraal. Op Facebook is het filmpje al meer dan één miljoen keer bekeken.
  • Pech voor de liefhebbers van de Aston Martin van Max Verstappen die sinds maandagochtend te koop stond bij Cito Motors. De auto is al verkocht.
  • De Rijsbergse Mark van Dongen overleed 2 januari nadat zijn ex anderhalf jaar geleden een emmer zwavelzuur over hem heen gooide. Ze kon het niet aan, dat hij het had uitgemaakt.


[youtube:https://www.youtube.com/watch?v=0wUhRQdbMWQ]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Er rijden dinsdagochtend geen treinen van en naar Roosendaal. Door een brand in een elektrische installatie ontstond kortsluiting in de bovenleiding. Reizigers moeten rekening houden met een vertraging van meer dan een uur.
  • Bij IKEA in Breda is een auto in de sloot terechtgekomen. De auto kwam op de Kruisvoort door een stuurfout in het water terecht.  
  • Een chalet op Camping Fort Oranje in Rijsbergen is dinsdagochtend vroeg door brand verwoest. De brand brak rond vijf uur uit. Er was op dat moment niemand in het chalet aanwezig.


[tweet:https://twitter.com/nsvertragingnl/status/818673346816708614]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!