Van Loon rijdt lek: 'Waarschijnlijk steen geraakt' en De Rooy vierde: 'Pittige proef'

9 januari 2017 om 23:49 • Aangepast 21 november 2020 om 04:30
nl
Erik van Loon is de tweede week van de Dakar Rally begonnen met een dertiende plek. In de tot 161 kilometer omgebouwde zevende etappe gaf Van Loon maandag een kwartier toe op etappewinnaar en klassementsleider Stéphane Peterhansel.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

Van Loon kreeg tijdens de rit tweemaal te maken met een lekke band. "Waarschijnlijk hebben we een steen geraakt", vertelt de inwoner van Eersel. "We reden daardoor zowel linksvoor als linksachter lek."
"We hebben maar twee reservebanden bij ons, dus moesten we het rustiger aan doen. Ik denk dat we zo’n zeven minuten hebben verloren daarmee. Helaas."
In het algemeen klassement staat Van Loon nu op een negentiende plek.

Wachten op privacy instellingen...


Gerard de RooyKoploper bij de trucks Gerard de Rooy uit Son mocht als eerste starten in etappe 7 en finishte uiteindelijk als vierde. Teamgenoot Ton van Genugten uit Eersel werd tweede.
“Het was een korte, maar pittige proef”, zei Gerard de Rooy na de finish. “Er stonden veel sporen, die de navigatie lastig maakten. We hebben misschien 50 meter verkeerd gezeten. De duintjes in het begin waren best steil. Daar kon je makkelijk in vast rijden, maar we zijn er goed doorheen gekomen. Tegen het einde was er nogal wat modder, wat het ook best link maakte.”
Met de vierde tijd was De Rooy dik tevreden, evenals met de klasseringen van de andere Iveco’s. “Het spijt me zeer voor Van Genugten, maar die moet morgen wel wachten en achter mij aansluiten, om te helpen de eerste plaats in het klassement te verdedigen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.