'Janker!' Mathieu van der Poel is kritiek van Niels Albert zat

10 januari 2017 om 14:11 • Aangepast 21 november 2020 om 04:29
nl
Wordt het parcours voor het WK veldrijden in Luxemburg speciaal gebouwd naar de wensen van Mathieu van der Poel? De Belgische ploegleider Niels Albert vreest van wel. Hij is boos op de WK-organisatie, die vader Adrie betrokken heeft bij het opbouwen van het parcours.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

"Ik kan me niet van de indruk ontdoen dat Adrie een parcours zal uitstippelen in het voordeel van Mathieu", zegt Albert tegen het Belgische Sporza. Albert is ploegleider van Wout van Aert, de grote concurrent van Mathieu van der Poel om de wereldtitiel.
Albert noemt het bizar dat de vader van een kanshebber betrokken is bij de organisatie en op die manier veel kennis heeft van het parcours. "Zijn daar geen regels voor?", vraagt hij zich af.
JankerMathieu van der Poel vindt de kritiek op zijn vader niet terecht. Vlak voor hij dinsdag in het vliegtuig naar zijn trainingslocatie in Spanje stapte, twitterde hij dat hij Albert maar een 'janker' vindt. "Altijd klagen", staat erbij.  

Wachten op privacy instellingen...

Adrie van der Poel is wel vaker betrokken bij de opbouw van een parcours van een groot toernooi. Hij organiseerde bijvoorbeeld de wereldbekercross in Hoogerheide. "Toen Wout van Aert wereldkampioen werd op het rondje dat mijn vader had uitgezet, hoorde je niemand", zegt Mathieu van der Poel.
Al een biertje gedronkenAdrie is al een paar weken betrokken bij het uitzetten van het parcours voor het WK op zondag 29 januari in het Luxemburgse Bieles. Begin deze maand zat hij al met de organisatie rond de tafel, zo was op Twitter te zien.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.