Video

De droom van Caroline komt uit: ieder uur een muzikale ode in Breda aan overleden vriend

10 januari 2017 om 13:47 • Aangepast 21 november 2020 om 04:29
nl
"Eigenlijk kan ik het nog niet bevatten", zegt Caroline Admiraal (39). Dinsdagmiddag komt haar droom uit. Een zelfgeschreven lied zal vanaf nu ieder uur te horen zijn in Breda via de klokken van de Grote Kerk.
Profielfoto van Houterman Karlijn
Geschreven door
Houterman Karlijn

Het gebeurt niet iedere dag dat je zelf een liedje mag uitkiezen bij de kerk. Caroline heeft het voor elkaar gekregen door mee te doen aan een veiling van Serious Request. Ze zag dat stadsbeiaardier Paul Maassen een 'veilingitem' had ingediend bij 3FM. 'Dat zou wel héél mooi zijn', was het eerste wat Caroline dacht.
'Een mooiere ode is er niet'En dan moest het gaan om het lied Sweet Lips dat ze schreef voor haar voormalige band Skabadivers. Een bandlid, de talentvolle gitarist Sebi, overleed in 2011. Een mooiere ode aan hem zou er niet zijn, vond ze.

Wachten op privacy instellingen...

Verrassing van vriendinMaar het bod van de veiling steeg maar en steeg maar. "Ik gaf het al snel op." Maar tot haar grote verbazing bood haar vriendin nog wel mee. Een verrassing voor Caroline, bleek later.

Wachten op privacy instellingen...

En nu is het moment daar dat het lied, de eerste twintig seconde weliswaar, voor het eerst afgespeeld gaat worden. "Een heel bijzonder moment."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.