Brandweer redt duif van dak in Bredase binnenstad, diertje redt het niet

24 april 2018 om 11:22
nl
De brandweer in Breda is dinsdagochtend uitgerukt om een duif te redden van een dak in de binnenstad van Breda. Het beestje zat op een woning van Tolbrugstraat met zijn pootjes verstrikt in een net. Een hoogwerker van de brandweer moest er aan te pas komen om bij de duif te komen.
Profielfoto van Marrie Meeuwsen
Geschreven door
Marrie Meeuwsen

Bewoners zagen de vogel vanuit hun raam zitten maar konden er niet bij. Ze waarschuwden de dierenambulance. Ook de medewerkers van de ambulance konden de onfortuinlijke duif niet bereiken. 

Duif na reddingsactie toch overleden

Daarom werd de brandweer ingeschakeld. Met een hoogwerker lukte het de vogel los te maken en naar beneden te halen. De medewerkers van de dierenambulance haalden het net van zijn pootjes. Helaas lukte het de vogel niet meer om zelfstandig te staan. Hij is daarom naar het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert gebracht.

De duif heeft het helaas niet gered. Bij het revalidatiecentrum bleek dat hij zijn poot ernstig gebroken had. "Er was geen herstel meer mogelijk dus hebben we hem in moeten laten slapen", laat een medewerker weten. Volgens de vrouw heeft de stadsduif een turbulent leven achter de rug. "Aan beide pootjes had hij nog maar één teen in plaats van vier. Die heeft hij allemaal door verstrikkingen in draad verloren."

Brandweer moet voor ieder dier in nood uitrukken

De hoogwerker van de brandweer blokkeerde tijdens de reddingsactie de gehele winkelstraat. Een woordvoerder laat weten dat de brandweer altijd moet uitrukken als ze de melding van een mens of dier in nood krijgt. "Je weet vaak niet meteen wat er aan de hand is en gaat meteen ter plaatse. Als we er dan zijn, schieten we te hulp." Of de brandweer in dit geval uit had moeten rukken? "Wij vragen ons ook wel eens af of de melder ons had moeten bellen."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!