Kernreactor Doel 4 uitgevallen, man zwaargewond

10 januari 2017 om 21:22
nl
Kernreactor Doel 4 in België is dinsdag onverwacht stilgevallen na een stoomontsnapping. Een woordvoerster van nucleaire waakhond Fanc heeft tegen Belgische media gezegd dat er geen sprake is van gevaar. Wel raakte een man zwaargewond, zo werd dinsdagavond bekend. Kerncentrale Doel staat op een steenworp afstand van Ossendrecht.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De reactor viel automatisch stil na een stoomontsnapping in het niet-nucleaire gedeelte. Een man die daar aan het werk was raakte ernstig gewond, maar volgens een woordvoerster van reactorbeheerder Engie Electrabel verkeert hij niet in levensgevaar.
De oorzaak van de storing was een 'onregelmatigheid' in de verbinding tussen de centrale en het hoogspanningsnet. Daardoor kwam stoom vrij. Naar verwachting wordt de reactor woensdag weer opgestart, liet de beheerder aan Belgische media weten.
OuderdomskwaaltjesDoel 4 is niet een van de reactoren waar eerder scheurtjes werden gevonden. De Belgische kencentrale in Doel is al langer een punt van discussie.
ZIE OOK: Explosie bij Belgische kerncentrale van Doel
De afgelopen jaren kampte de centrale met ouderdomskwaaltjes waarvoor herstelwerkzaamheden werden uitgevoerd. Actiegroepen en gemeenten in Nederland en België eisen daarom dat de centrale gesloten wordt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.