Man doodgeschoten in Schijndel, politie jaagt op schutter

SCHIJNDEL - De man die woensdagavond werd neergeschoten op de Aagje Dekenstraat in Schijndel is later bezweken aan zijn verwondingen. De schutter was rond middernacht nog steeds voortvluchtig. De politie was de hele avond bezig met sporenonderzoek.

De schietpartij was rond zeven uur 's avonds. Volgens een omstander zijn meerdere schoten gelost en waren er op het moment van de schietpartij buiten kinderen aan het spelen.

'Drie schoten'

"Ik hoorde drie schoten. Eerst dacht ik dat het vuurwerk was", vertelt Ben van de Rijdt (65), die naast de plek van de schietpartij woont. "Ik liep naar buiten en zag dat ze het slachtoffer aan het reanimeren waren. Ik sta nog te trillen van angst hier."

Volgens verschillende buurtbewoners wordt er op de plek van de schietpartij in drugs gehandeld. Zo weet ook buurtbewoner Angela van de Koevering (25): “Dit is echt schrikken. Het is wel een hoekje waar ze regelmatig dealen. Het is een rustig hoekje."

De bewoners van de Aagje Dekenstraat hoefden niet binnen te blijven. Er waren meerdere ambulances en politiewagens t Een traumahelikopter landde na de schietpartij in een parkje in de omgeving. Er werden schermen neergezet rondom het slachtoffer. 

Op enkele meters van het lichaam van het slachtoffer staat een personenauto geparkeerd met geopend portier. Het sporenonderzoek gaat een aantal uren in beslag nemen, zo liet de politie weten rond acht uur 's avonds.

 

 

 

Meer over dit onderwerp:
schijndel schietpartijen moorden daan hoefs