Extra gestrooid vanwege nachtelijke sneeuwval

13 januari 2017 om 06:38 • Aangepast 21 november 2020 om 04:26
nl
De sneeuwval heeft in de nacht van donderdag op vrijdag voor problemen op de weg gezorgd. Donderdag was er sprake van code oranje, maar die is vanaf vrijdagochtend ingetrokken. Er was extra gestrooid om de schade te beperken.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De sneeuw zorgde in de nacht van donderdag op vrijdag voor de nodige problemen onderweg. Vrachtwagens stonden op verschillende plaatsen stil langs de snelweg.
De sneeuwval zorgde op de A59 bij Waalwijk voor problemen. Een vrachtwagen gleed tegen de vangrail. De chauffeur raakte volgens een getuige niet gewond, maar zijn wagen en de vangrail liepen wel flinke schade op. Het voertuig stond na het ongeluk midden op de weg. Een rijbaan in de richting van Tilburg werd tijdelijk afgesloten.
Veel gestrooidRijkswaterstaat heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 4,8 miljoen kilo zout gestrooid. Ook is veel sneeuw weggeschoven door sneeuwschuivers. Normaal gesproken strooit Rijkswaterstaat, als ze alle rijkswegen in Nederland op een winterse nacht één keer doen, 1,5 miljoen kilo zout. Nu is op meerdere wegen meerdere keren gestrooid.

Wachten op privacy instellingen...

Zware windstotenVerder worden vrijdag in de loop van de middag vooral in de kustprovincies zware windstoten verwacht. Aan zee krijgen die een kracht van 90 tot 100 kilometer per uur, boven land van 75 tot 90 kilometer.  
'Mooi winterweer'De buiigheid en de windkracht nemen zaterdag af, maar droog kun je komend weekend bepaald niet noemen. 'Erger’ en echt winter wordt het pas begin volgende week. Dan gaat de wind draaien naar oost tot noordoost en wordt het echt koud, met kans op lichte tot zelfs strenge vorst. "Mooi winterweer", meent Van der Spek.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.