Provincie betaalt ruim drie ton mee aan herbouw raadhuis in Waalre

12 januari 2017 om 14:23
nl
De provincie gaat meebetalen aan de herbouw van het gemeentehuis in Waalre dat in 2012 werd verwoest door een aanslag. De gemeente had om vijf ton subsidie gevraagd; de provincie heeft ruim drie ton toegekend. Het monumentale raadhuis werd verwoest door een aanslag. Er werden twee auto's naar binnengereden waarna het pand in brand werd gestoken.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

“De gemeente verdient een gebaar van solidariteit vanwege de buitengewoon ernstige aanleiding”, zo staat in een toelichting van het dagelijks bestuur van de provincie op dit bijzondere besluit aan Provinciale Staten. Provinciebestuurder Henri Swinkels spreekt van een 'aanslag op de democratie'.
Nooit opgehelderdDe aanslag is nooit opgehelderd. In 2013 hield de politie drie verdachten aan, die later wegens gebrek aan bewijs weer op vrije voeten kwamen.
In november begon de herbouw van het zo zwaar beschadigde pand, dat in 1929 werd gebouwd. Het vernieuwde raadhuis moet volgend jaar in gebruik worden genomen. De gemeente heeft hiervoor het Koninklijk Huis uitgenodigd. Ze had de provincie om financiële steun gevraagd, omdat de kosten (ruim negen miljoen) hoger opliepen dan gepland.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.