Twee Roemenen gepakt bij Hazeldonk na wilde achtervolging door agent in burger

12 januari 2017 om 15:30
nl
Twee mannen (23 en 26 jaar) uit Roemenië zijn woensdag bij Hazeldonk, net over de grens in België, aangehouden. Dat gebeurde na een wilde achtervolging door een agent in burger, waarbij op de vluchtstrook bijna een ernstig ongeluk plaatsvond.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

De agent was vanuit zijn werk in Breda op weg naar huis toen bij het opdraaien van de A27 een man vanaf de vluchtstrook voor zijn auto sprong. Een methode waarvan Oost-Europese bendes gebruikmaken om in ‘noodgevallen’ automobilisten om geld te vragen.
De agent stopte een stuk verderop op de vluchtstrook en waarschuwde zijn collega’s. Een van de Roemenen herhaalde ondertussen enkele keren zijn actie om bestuurders tot stoppen te dwingen.
Hoge snelheidNa enige tijd gingen beide Roemenen er in hun auto vandoor via de A27 en A58 naar de A16. De achtervolging ging onder meer met hoge snelheid over de vluchtstrook langs een file. Toen de agent naast de Roemenen reed, liet hij zijn politielegitimatie zien. De bestuurder probeerde vervolgens met een stuurbeweging de agent aan te rijden.
In de omgeving van de grens kregen de Roemenen autopech en kwamen net over de grens in België tot stilstand. Belgische en Nederlandse agenten hielden beide mannen aan. Het duo werd ook in België gezocht voor enkele zaken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.