Van der Valk in Gilze zet betonblokken in tegen overlast Oost-Europese chauffeurs

12 januari 2017 om 16:12
nl
Wegrestaurant Van der Valk langs de A58 bij Gilze is de overlast van vooral Oost-Europese vrachtwagenchauffeurs op de parkeerplaatsen meer dan zat. "Ze koken bij hun dieseltank, drinken veel alcohol, poepen en plassen overal en laten een enorme afvalberg achter", aldus manager Jan van Poppel. Het restaurant heeft daarom betonblokken op de parkeerplaatsen geplaatst, zodat er minder vrachtwagens kunnen staan en er meer plaats is voor personenauto's van klanten.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

Volgens Van Poppel is de vrachtwagenchauffeur al 35 jaar een gewaardeerde gast bij Van der Valk. "Maar de laatste vijf jaar komen er vooral Oost-Europeanen die zich misdragen. Ze  zadelen ons op met enorme kosten, maar geven geen euro uit in ons restaurant."
KampeerplaatsBovendien zouden gasten van het wegrestaurant zich onveilig voelen door de aanwezigheid van de chauffeurs op de verzorgingsplaatsen Molenheide en Raakeind. Van Poppel: "Ze zijn onze verzorgingsplaatsen gaan misbruiken als een kampeerplaats in plaats van een parkeerplaats."
Van der Valk is vorig jaar in gesprek geweest met Rijkswaterstaat, de politie en de gemeente. Tot een oplossing is het volgens de restaurantmanager niet gekomen. "Daarom hebben wij zelf actie ondernomen."
ZIE OOK: Vrachtwagenchauffeurs maken één grote vuilnisbelt van parkeerplaatsen
Helft minder vrachtwagensIn december zijn betonblokken op het terrein neergezet waardoor er nog maar zo'n 35 vrachtwagens kunnen parkeren. Eerder was er plaats voor zeker zeventig trucks. "We vinden het vervelend voor de Nederlandse vrachtwagenchauffeur die wel klant bij ons is. Daar zoeken we nog een oplossing voor", aldus Van Poppel.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.