Meierijstad krijgt zes wethouders, 19 januari eerste raadsvergadering

12 januari 2017 om 16:31
nl
De nieuwe gemeente Meierijstad krijgt zes wethouders. Vier hiervan hebben al ervaring opgedaan in deze functie. De coalitie gaat bestaan uit Team Meierijstad, het CDA, de PvdA en de VVD.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Team Meierijstad en het CDA waren in november de grote winnaars van de gemeenteraadsverkiezingen. Meierijstad is op 1 januari van start gegaan en bestaat uit de voormalige gemeenten Schijndel, Sint-Oedenrode en Veghel.
'Meierijstad zijn we samen!'Burgemeester van Brabants nieuwste gemeente is Marcel Fränzel. Op 19 januari zal hij zijn eerste raadsvergadering in Meierijstad leiden. Dan staan ook de benoeming van de wethouders en het coalitieakkoord op de agenda. Het thema van dat akkoord is ‘Meierijstad zijn we samen!’
“We willen dat iedereen, naar vermogen, meedoet. En ook dat alle wijken, buurten, kernen, organisaties, instellingen, bedrijven en scholen meedoen en samenwerken”, zo wordt het streven enthousiast toegelicht.
De beoogde wethouders zijn Eus Witlox en Eric van den Bogaard namens Team Meierijstad, Jan Goijaarts en Coby van der Pas namens het CDA, PvdA'er Menno Roozendaal en VVD'er Harry van Rooijen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.