Video

Woedende Hans Stacey stapt uit Dakar Rally: 'De organisatie rammelt aan alle kanten'

12 januari 2017 om 21:00
nl
Hans Stacey is uit de Dakar Rally gestapt. De trucker uit Best is woedend omdat hij niet op de afgesproken tijd mocht starten aan de tiende etappe. "Dit is ongelooflijk", zegt Stacey. "Heel die organisatie rammelt aan alle kanten."
Profielfoto van Spierts Twan
Geschreven door
Spierts Twan

Stacey had donderdag een joker ingezet, waardoor hij ondanks zijn slechte resultaat in de vorige etappe toch bij de snelste trucks mocht starten. Maar, dat was niet goed doorgekomen bij de start van de proef.
Einde oefeningStacey mocht dus niet tussen de toppers starten, ondanks dat op zijn startkaart zwart op wit stond dat hij een joker had ingezet.
Stacey was bezig aan een redelijke Dakar Rally, totdat hij dinsdag stil kwam te staan met een kapotte versnellingsbak en daarmee zijn klassement verspeelde.
ZIE OOK: De liveblog van etappe 10 van de Dakar Rally
De reactie van Hans Stacey“We kwamen gisteren in het bivak en toen zagen we op de startlijst dat we als 99ste auto moesten vertrekken. Dat is best gevaarlijk. Uit het oogpunt van veiligheid hebben we daarom gisteren de joker ingezet", legt Stacey uit. "Ze waren ons eerst vergeten, maar daarna heeft de organisatie om twaalf uur vannacht besloten dat we als twaalfde truck mochten starten, achter een Kamaz die ook een joker had ingezet."
Vol goede moed reed Stacey naar de start van de etappe. "Ik dacht: die proef heb ik vorig jaar gewonnen, die win ik dit jaar nog een keer. We stonden startklaar en we mochten opeens niet starten. We hebben de tijdkaart van de organisatie, waar de starttijd op staat. Maar bij de start staan een stelletje van die oetlullen die zeggen dat wij niet mogen starten."
Startkaart niet terug"Na twintig minuten wachten heb ik mijn truck op de startlijn gezet, maar ik kreeg m’n startkaart niet terug. En zonder startkaart starten heeft geen nut. Dit is ongelooflijk, dat kun je je niet voorstellen."
Stacey is ziedend. "Ik heb hier weinig woorden voor. Dit kun je niet menen? Heel die organisatie rammelt aan alle kanten. Dit is de slechtste organisatie die ik in veertien jaar rally heb meegemaakt.”
ZIE OOK: De uitslagen van de Brabanders in etappe 10 Dakar Rally
'Onbeschoft en amateuristisch'Ook teammanager Marcel van Vliet van het EVM Rally Team is boos. Hij noemt de manier waarop Stacey bij de start behandeld is 'onbeschoft en amateuristisch’. Van Vliet: "Wij zijn een professioneel team en dit is een professioneel spelletje. Dan verwachten we ook van ASO professioneel gedrag. Dit is een grove nalatigheid van de organisatie. Ik ben zeer teleurgesteld in ASO en in de handelswijze van de mensen aan de start."
ZIE OOK: De Rooy heeft pijn, los boutje bij Van Loon en andere reacties uit de Dakar Rally
Derde uitvallerNa Jurgen van den Goorbergh en Ebert Dollevoet is Stacey de derde Brabantse uitvaller in deze Dakar Rally. Stacey's teamgenoot Peter Versluis van het EVM Rally Team rijdt wel verder.
Check voor meer Dakar-nieuws onze themapagina: omroepbrabant.nl/dakar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.