‘Brabant is hip en aangenaam’, filmpje laat mooie kanten zien in 3,5 minuut

12 januari 2017 om 22:16
nl
“Brabant is hip, vet en cool.” Wim van de Donk, de commissaris van de Koning, is trots op zijn provincie en laat dat maar wat graag zien. In een filmpje van zo’n 3,5 minuut zelfs. In het provinciehuis werd donderdagavond een promotiefilm over Brabant getoond.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

Van de Donk hield donderdagavond zijn nieuwjaarstoespraak in het provinciehuis. Daar ging ook de film ‘Dit beweegt Brabant’ in première. De Efteling, Eindhoven Airport, Guus Meeuwis, carnaval, het komt allemaal aan bod in het filmpje.[youtube:https://youtu.be/NXtIa73Bgf8]De provincie liet de video maken om de mooie kanten van Brabant te laten zien. “We voelen heel veel trots als we dit zien, daarom laten we het ook vol trots aan anderen zien. Iedereen mag dit filmpje gebruiken”, zegt een woordvoerder van de provincie.
'Wij willen elite zijn'De commissaris wil dat Brabant bij de elite hoort. Hij werd vorig jaar zelf verweten ‘elitair’ te zijn, omdat hij een boek van historicus Philipp Blom in zijn toespraak aanhaalde. In zijn nieuwjaarstoespraak gaf hij aan dit eigenlijk geen probleem te vinden. “Wij willen bij de allerbesten horen. Bij de elite. Want dat betekent elite oorspronkelijk, de besten.”
[tweet:https://twitter.com/renevanhoof/status/819588361497231362]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.