Dakar-organisatie door het stof: Hans Stacey toch van start in etappe 11

13 januari 2017 om 01:20 • Aangepast 21 november 2020 om 04:25
nl
Dakar-organisatie ASO is vrijdag door het stof gegaan voor Hans Stacey. De truckrijder uit Best mocht in etappe 10 niet vanaf de afgesproken plek starten en besloot daarop zich terug te trekken uit de rally. Na afloop van de etappe gaf de ASO haar fout toe en kende Stacey de negende tijd toe.
Profielfoto van Beenen Bram
Geschreven door
Beenen Bram

Na een gesprek met de organisatie heeft Stacey toch besloten om van start te gaan in de etappe van San Juan naar Río Cuarto.  
ZIE OOK: Woedende Hans Stacey stapt uit Dakar Rally: 'De organisatie rammelt aan alle kanten'

Wachten op privacy instellingen...

In de achtste etappe verloor Stacey door versnellingsbakproblemen veel tijd. Een coureur die bij aanvang van de etappe in de top 10 staat (Stacey stond zesde) mag in zo’n geval bij de volgende etappe de joker inzetten. Dat geeft hem het recht om meteen na de top 10 te starten.
ZIE OOK: Dakar: Gerard de Rooy verliest 24 minuten, Stacey stopt ermee De organisatie was vergeten aan de startofficials door te geven dat Stacey als twaalfde truck van start mocht. Ondanks dat Stacey dat met zijn startkaart kon bewijzen, wilden de officials niet van wijken weten en wilden hem pas als 35ste laten beginnen aan de etappe. Stacey besloot daarop om helemaal niet van start te gaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!