Abdel (5) heeft veel pijn en moest de hele nacht huilen nadat hij werd aangereden door doorrijder

BREDA - De familie van de 5-jarige Abdel Mounaim, het jongetje dat zaterdagavond werd aangereden in Breda, is woest op de chauffeur. "Niet omdat hij de jongen heeft aangereden, dat is een ongeluk en dat kan gebeuren, maar omdat hij daarna is doorgereden. Als hij dat niet gedaan had, hadden we niet eens aangifte gedaan", zegt een tante van het jongetje.

Abdelhak Oujdi is de vader van het jongetje. Hij vertelt dat ook de 5-jarige kwaad is: “Hij is echt boos. Hij heeft heel veel pijn en moest de hele nacht huilen. Ik kon ook niet slapen.” Ook Oujdi is woedend op de doorrijder. “Dit is echt niet normaal. Hij had moeten stoppen of gewoon de politie moeten bellen.”

Volgens hem is de straat onveilig. “Ze moeten hier drempels aanleggen. Ze rijden hier veel te hard, naast de speeltuin. Soms wel 80! Er wonen veel kinderen.” Volgens hem zijn de huidige twee wegversmallingen niet voldoende. 

Abdel Mounaim was op bezoek bij zijn opa in de Wensel Cobergherstraat in Breda, waar hij buiten speelde met wat andere kinderen, toen een zwarte Fiat Tipo vol vaart door de straat reed. De chauffeur probeerde nog uit te wijken, maar dat lukte niet, hij reed over de voet van Abdel en reed daarna door.

De jongen raakte zwaargewond en moest mee naar het ziekenhuis. Hij hoeft niet geopereerd te worden, maar zal wel een tijd in het gips moeten.

De chauffeur is opgepakt door de politie. Er wordt nog verder onderzoek gedaan en de politie is op zoek naar getuigen.

 

 

Meer over dit onderwerp:
verkeersongevallen breda doorrijders
Deel dit artikel: