Vriendengroep wil trucker Frank Tilburgs naar plaats bij eerste twintig loodsen

13 januari 2017 om 16:17
nl
Het zal erom hangen, maar met steun van het overgevlogen thuisfront moet het Frank Tilburgs lukken. “Voor minder dan een plaats in de top twintig doen we het niet”, zegt Rob Bierens. Hij is met een vriendengroep vanuit het Brabantse afgereisd naar San Juan om de trucker uit Borkel en Schaft een hart onder de riem te steken.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

“We gaan hem volgen en vooral steunen tot aan de finish”, klinkt het vastberaden. Echter: wellicht nog meer dan voor de deelnemers aan ‘Dakar’, zal het voor Bierens en zijn kameraden een klus worden om in het spoor van de karavaan te blijven.
'Beetje avonturieren'“Het zal voor ons ook een beetje zoeken en vooral avonturieren worden om Frank naar de finish te kunnen loodsen”, beseft Bierens.
Tilburgs is uiteraard verguld met de hulp die letterlijk en figuurlijk is komen aanwaaien. “Ik vind dit gewoon wel gaaf, maar besef ook dat de druk die al groot was, nog meer zal toenemen”, aldus de vrachtwagenchauffeur. Voor zijn equipe heeft het niet allemaal meegezeten tijdens zijn tweede Dakar-editie.
Eerst zien en dan drinkenHet bezoek van zijn vrienden heeft daarentegen wel als bijkomstig voordeel dat er een extra flesje bier kan worden geopend. “En er zal ongetwijfeld meer op tafel komen als-ie inderdaad bij de eerste twintig eindigt”, aldus Bierens. Tilburgs kan er wel om lachen. Maar eerst zien en dan drinken, zal-ie ook denken.
Check voor meer Dakar-nieuws onze themapagina: omroepbrabant.nl/dakar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.