Video

'Beste beentje voorgezet' Rini Pijnen fietst met één been loodzware bergtocht in Frankrijk

13 januari 2017 om 17:27 • Aangepast 21 november 2020 om 04:24
nl
In 31 dagen over honderd bergtoppen in Frankrijk fietsen. Je moet er maar zin in hebben. Rini Pijnen uit Ossendrecht deed het. En het mooie is, hij wil het nog een keer gaan doen.
Profielfoto van van Middendorp Petra
Geschreven door
van Middendorp Petra

Rini Pijnen vertelt dat een maat van hem vroeg of hij samen met hem de tocht nog een keer wil fietsen. “Ja, dat doe ik dan wel. Ik heb tijdens het fietsen echt genoten."
Zwaar en mooiRuim 4000 kilometer in 31 dagen op een racefiets. De 100 Cols tocht in Frankrijk is een van de zwaarste en mooiste fietstochten ter wereld. Pijnen fietste de tocht alleen, zijn familie en vrienden in de auto of camper erachteraan. Pijnen: “de familie ging om de berg heen, ik erover.”

Wachten op privacy instellingen...

“Het was zwaar, maar ik wist dat ik de tocht uit ging fietsen”, zegt Rini tegen Omroep Brabant. “Ik heb nooit gedacht aan stoppen, wel aan iets minder hard fietsen. Soms fietste ik 180 kilometer op een dag, soms maar 120. Lekker rustig aan.”
Eén been Er zijn meer mensen die deze tocht fietsen, maar het bijzondere is, is dat Rini Pijnen maar een been heeft. Achttien jaar geleden verloor hij zijn linkerbeen bij een auto-ongeluk. Het heeft hem er nooit van weerhouden om op de fiets te stappen.
Zaterdag vertelt Rini zijn verhaal over zijn tocht vanaf 19.30 uur café De Boulevard in Ossendrecht. Entree is gratis.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.