Video

Geen vrijdag de dertiende voor zwarte kater: Nieuw thuis voor Floris

13 januari 2017 om 20:19 • Aangepast 21 november 2020 om 04:23
nl
Vrijdag de dertiende staat voor sommigen bekend als ongeluksdag. Maar niet voor de zwarte kat Floris. Want wij zochten voor deze charmeur een nieuw baasje.
Profielfoto van Struijs Hannelore
Geschreven door
Struijs Hannelore

Een maand geleden werd de ongeveer 1-jarige Floris binnengebracht bij dierenopvang De Doornakker in Eindhoven: "Floris is als zwerver binnengekomen. Hij is gevonden op straat en niemand was hem kwijt", vertelt dierenverzorger Chelsee Vlassak.
OproepOmdat zwarte katten moeilijker een nieuw thuis vinden dan andere katten, besloten we een oproep op Facebook te plaatsen. Dat leverde duizenden reacties op en binnen no-time werd het bericht honderden keren gedeeld.

Wachten op privacy instellingen...

"Na de oproep zijn er heel veel reacties binnengekomen", vertelt Chelsea. "Dat betekent dan niet gelijk dat Floris ook een nieuw baasje heeft, want we hebben altijd eerst een bemiddelingsgesprek om te kijken of er een match is."
Liefde op het eerste gezichtMonica Luijpers was de eerste die belde. Na het zien van het bericht op Facebook was ze meteen verliefd. De liefde lijkt wederzijds. Floris laat zich graag knuffelen door Monica. Bijgelovig is de nieuwe eigenaresse niet: "Ik heb twee zwarte poezen en mijn dochter heeft meerdere zwarte katers."
En mocht u nou balen omdat u deze prachtige kater bent misgelopen, niet getreurd: "Er is nog genoeg keuze", weet Chelsee.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.