Geen doelpunten bij FC Den Bosch-Jong PSV, Luuk Koopmans per brancard van het veld

13 januari 2017 om 23:16 • Aangepast 21 november 2020 om 04:23
nl
FC Den Bosch en Jong PSV zijn de tweede seizoenshelft begonnen met een gelijkspel. De twee Brabantse ploegen kwamen vrijdagavond niet tot scoren, waardoor een 0-0 gelijkspel het eindresultaat was. Smet op de wedstrijd was de blessure van Jong PSV-goalie Luuk Koopmans, die per brancard van het veld moest.
Profielfoto van Paul Post
Geschreven door
Paul Post

Of het door de kou kwam of het moeilijk bespeelbare veld, maar FC Den Bosch-Jong PSV kende een eerste helft die maar niet op gang kwam. De 0-0 ruststand was dan ook volstrekt logisch.
Na rust was het vooral het bezoekende team dat naar een goal op zoek ging. FC Den Bosch hield tegen en loerde op een counter. Maar ook hier werd er niet gescoord, zodat beide ploegen met een puntje aan de tweede seizoenshelft beginnen.
Blessure KoopmansTriest was de aftocht van Jong PSV-keeper Luuk Koopmans. Per brancard moest hij van het veld af na een ongelukkige botsing met een aanvaller van FC Den Bosch.
Koopmans had pas een week eerder, tijdens het trainingskamp in Spanje, zijn rentree gemaakt na een langdurige afwezigheid vanwege een schouderblessure.
Slecht weerOverigens begon de wedstrijd een half uur later omdat het kunstgrasveld in De Vliert door de hernieuwde sneeuwval opnieuw eerst speelklaar geveegd en geschraapt moest worden.
In de ochtend was dat ook al gebeurd, maar een nieuwe sneeuwbui aan het begin van de avond maakte het onmogelijk om om acht uur te beginnen.

Wachten op privacy instellingen...

'Maximaal haalbare'Jong PSV was de betere ploeg, vond ook Niek Vossebelt. "Dit gelijkspel was het maximaal haalbare", zei de Den Bosch-speler na afloop van de wedstrijd. Wat het gelijkspel zegt over de rest van het seizoen voor Den Bosch weet Vossebelt nog niet. "Ik ben blij dat we nul hebben gehouden. Verdedigend staat het goed, aanvallend zal het beter moeten. Maar daar werken we hard aan."
Pablo Rosario baalde na afloop van het gelijkspel. De speler van Jong PSV vond dat er meer in had gezeten voor zijn ploeg. Het probleem bij Jong PSV en uitwedstrijden is echter dat de ploeg niet scoort. "We creëren wel veel kansen. We moeten ze nu alleen nog gaan maken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.