CZ verklaart Tilburgse overstapper dood: 'Mijn vrouw werd gecondoleerd'

14 januari 2017 om 15:41
nl
Zorgverzekeraar CZ uit Tilburg heeft een pijnlijke misser begaan door een overstapper naar een andere zorgverzekeraar dood te verklaren.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Tilburger Eric Steur besloot aan het eind van het jaar samen met zijn partner over te stappen naar een andere zorgverzekeraar, Anderzorg.
CondoleancesBehalve de brief met een nieuwe zorgpas van Anderzorg, lag er vrijdag ook nog een brief van CZ op de deurmat. “Daarin werd ik dood verklaard en werd mijn partner gecondoleerd”, vertelt Eric Steur.
De Tilburger twitterde na het openmaken van de post aan het begin van de avond meteen dat hij nog steeds ‘alive and kicking’ was. ‘Joehoe, ik ben er nog hoor!’, twitterde hij.
Menselijke foutDe sneer op Twitter was natuurlijk bedoeld voor de zorgverzekeraar CZ. “Natuurlijk schrik je er even van, maar het is vooral dom en slordig van CZ. Er zat ook nog een folder bij met acties die mijn partner moest ondernemen vanwege mijn overlijden."
Zorgverzekeraar CZ beteurt wat er is gebeurd en zegt dat het om een menselijke fout gaat. "Zoiets mag natuurlijk nooit gebeuren", laat woordvoerder Marie-José van Gardingen weten. Het einde van het jaar is voor zorgverzekeraars een drukke periode omdat veel mensen voor het nieuwe jaar besluiten van zorgverzekeraar te veranderen. "Waarschijnlijk heeft de opzegging van meneer Steur daardoor per ongeluk in het systeem een foute code meegekregen en dat is uiteraard heel vervelend."
ExcusesInmiddels is er contact geweest tussen beide partijen en heeft CZ excuses gemaakt voor de gang van zaken. "Na het weekend hebben we opnieuw contact en dan zullen we met een passende oplossing komen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.