Bewoner na inbraakgolf Schijndel: 'Dit heeft zo'n grote impact'

14 januari 2017 om 18:38 • Aangepast 21 november 2020 om 04:22
nl
Op klaarlichte dag is er op vrijdag de dertiende ingebroken in vijf woningen in Schijndel. In huizen aan de Boschweg, Molendijk-Zuid en de Korenbloemstraat werd in de namiddag ingebroken. De impact bij de getroffen bewoners is groot.
Profielfoto van Wijffelaars Mariëlle
Geschreven door
Wijffelaars Mariëlle

In vijf huizen sloegen de dader(s) toe. Zo ook bij een woning aan de Korenbloemstraat, waar tussen 16.00 en 21.30 uur werd ingebroken. "In die periode was ik niet thuis", vertelt de bewoonster. "Toen ik om half tien binnenstapte, viel me op dat de deur naar de woonkamer open stond. En dat doe ik zelf eigenlijk nooit."
'Alles lag overhoop'Ze liep de woonkamer binnen en haar oog viel op een kast die ook geopend was. "Toen drong het écht tot me door: dit klopt niet", zegt ze. De bewoonster liep de trap op en ontdekte een totale chaos. "In mijn slaapkamer lag alle kleding door de kamer, kasten en laadjes waren opengetrokken: het hele huis lag overhoop."
De dader(s) namen in de vijf woningen vooral sieraden en geld mee, ook bij de bewoonster van het huis in de Korenbloemstraat. "En dat waren juist de dingen die voor mij veel emotionele waarde hebben", zegt ze. "De impact is zo groot. Het idee dat de dader door mijn huis heeft gelopen, in mijn kasten heeft gezeten. Ik ril er gewoon van."
Daders kwamen door het raamIn alle huizen kwamen de daders binnen door een raam te forceren. De politie onderzoekt de inbraken en is op zoek naar getuigen.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.