Het is glad! Meerdere ongelukken door gladheid in de hele provincie

14 januari 2017 om 22:56
Omroep Brabant
Omroep Brabant
Op dezelfde plek gleden twee auto's van de weg in Langenboom: Foto: SK-Media
Omroep Brabant
Gladheid op de Hapseweg in Oeffelt. Foto: SK-Media
Omroep Brabant
Door de hagel was de A4 bij Bergen op Zoom erg glad. Foto: Toby de Kort
Omroep Brabant
Auto tegen een boom in Budel. Foto: Johan Bloemers / SQ Vision
1/5
Automobilisten moesten zaterdagavond in de hele provincie rekening houden met gladde wegen. Op meerdere plekken ging het mis en gleden er auto's van de weg af. Het KNMI had gewaarschuwd dat het in het hele land glad zou kunnen zijn door bevriezing van natte weggedeelten of een enkele winterse bui. Niet alleen sommige lokale wegen waren glad, ook op de snelweg A67 was het oppassen.
Profielfoto van Christel van der Meer en Peter de Bekker
Geschreven door
Christel van der Meer en Peter de Bekker

Daar vloog bij Hapert een auto over de kop. De bestuurder is nageken, maar hoefde niet naar het ziekenhuis.
In korte tijd vonden in het Land van Cuijk drie ongelukken plaats. Op de Hapseweg in Oeffelt raakte een auto in de slip en reed daardoor op een andere auto. Twee inzittenden van één auto moesten voor controle mee naar het ziekenhuis.
Twee ongelukken op zelfde plekDaarnaast waren er twee ongelukken vlak na elkaar op dezelfde plek in Dorpsstraat in Langenboom. Eén vrouw raakte hierbij gewond toen ze met haar auto van de weg gleed en tegen een muurtje reed. Een andere automobilist raakte op hetzelfde punt de macht over het stuur kwijt en botste tegen een paaltje.[tweet:https://twitter.com/WIS_Wilco/status/820364430361890822]Verder waren er twee ongelukken op de A4 bij Bergen op Zoom vanwege een spekgladde weg door hagel. Een bestuurder vloog uit de bocht. Een andere automobilist moest naar het ziekenhuis toen deze tegen de vangrail glibberde.
Tegen boom gebotstDe Geuzendijk in Budel was ook erg glad. Daar kon een vrouw ook niets anders meer dan glijden. Zij botste tegen een boom, maar raakte niet gewond.
In Schijndel schoof een auto in de sloot langs de Structuurweg. Ook hier speelde de gladheid waarschijnlijk een rol.
Ook zondag gladOok zondag moet het verkeer rekening houden met gladheid door bevriezing van natte weggedeelten, waarschuwt het KNMI. Aan het eind van de ochtend verdwijnt de gladheid tijdelijk maar in de avond duikelt de temperatuur weer omlaag.
Daarom wordt aangeraden ook in de nacht van zondag op maandag voorzichtig te doen in het verkeer.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...