Video

'Bidden dat deze mensen beseffen dat ze ons pijn hebben gedaan', pastoor over seksfilm in kerk

15 januari 2017 om 13:36
nl
Pastoor Jan van Noorwegen van de Sint Jozefkerk in Tilburg heeft zondag vergiffenis gevraagd 'voor het ontheiligen van Gods huis'. Deze week werd bekend dat in de kerk een seksfilm is opgenomen voor Kim Holland.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De reguliere zondagmis begon met een boetedoening. Het altaar, de biechtstoel en de kerkgangers werden besprenkeld met wijwater.  
'Kwaad met goed vergelden'De parochianen noemen het 'respectloos' en 'schandalig' dat er een pornofilmpje is opgenomen in hun kerk. "Maar het blijft onze kerk." Van Noorwegen benadrukte tijdens zijn preek dat 'we kwaad met goed moeten vergelden'. "En bidden dat deze mensen beseffen welke pijn ze hebben bezorgd."
Ergernis mag niet de grondtoon van het leven worden, benadrukte de pastoor. Net zo min als angst. "We gaan heen in vrede, vreugde en vriendschap. God wil dat wij oprechte liefde betuigen, zelfs aan hen die ons kwaad doen."
UitschieterKim Holland snapt heel goed dat de pastoor geschokt was toen hij hoorde van de film. “Ik heb de film niet gemaakt", benadrukt ze. "Een externe producent heeft deze gemaakt. Hij maakt doorgaans 'gewone' films op speciale locaties. Zo af en toe maakt hij een uitschieter, zoals deze film. Na de ophef over het filmpje in Walibi is besloten ook deze film van de zender te halen. Maar dit is niet gebeurd. Dat is een enorme blunder."
De Sint Jozefkerk in Tilburg liet eerder deze week weten dat er op advies van het bisdom aangifte wordt gedaan. Volgens het bisdom is er namelijk een grens overschreden. De aangifte tegen de makers van de film wordt maandag gedaan door het kerkbestuur van de Sint Jozefkerk. Het Openbaar Ministerie moet vervolgens bepalen of er strafbare feiten zijn gepleegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.