15 oldtimers verwoest bij brand in Alphen: 'Dit materieel is onvervangbaar'

15 januari 2017 om 16:16 • Aangepast 21 november 2020 om 04:21
nl
Een dag na de brand in een loods vol oldtimers in Alphen, wordt de schade pas écht duidelijk. Bij de grote brand werden verschillende auto's in de as gelegd en de schade is aanzienlijk. Vijftien auto's gingen in vlammen op, meldt eigenaar Ludo Jansen.
Profielfoto van Mariëlle Wijffelaars en Karlijn Houterman
Geschreven door
Mariëlle Wijffelaars en Karlijn Houterman

De brand brak zaterdagmiddag uit in een loods waarbij veel rook vrijkwam. Een dag na de brand is duidelijk de grote schade te zien. Zwartgeblakerde auto's en verwrongen staal zijn het enige dat nog van de loods is overgebleven. De loods is totaal verwoest.
Belangrijkste oldtimer geredVolgens eigenaar Jansen ontstond de brand toen er iemand aan het lassen was en een vonkje oversprong. "De auto begon te branden, blussen lukte niet meer. Toen ik werd geroepen, was het al te laat. Het vuur klom naar het dak en we moesten maken dat we wegkwamen."
In de loods stonden ongeveer vijftien oldtimers. "Het is mijn hobby", zegt Jansen. "Gelukkig heb ik de belangrijkste oldtimer naar buiten kunnen duwen. Dat is het pronkstuk van mijn collectie. Er zijn gelukkig geen persoonlijke ongelukken gebeurd, maar het materiaal is onvervangbaar."

Wachten op privacy instellingen...

Niks meer van te makenDe eigenaar van de oldtimers is bijna 70 jaar en bouwde een flinke collectie op. Zijn kleinkinderen kwamen ook vaak in de loods. "Ik hielp hen met lassen en dat zij hier kwamen was écht mijn lust en mijn leven."
Daarom hoopt Jansen dat de loods weer opgeknapt kan worden. Maar de schade is enorm groot. "Er is niks meer van te maken. Alles is verbrand", vertelt hij. "Ik ben al veertig jaar bezig met mijn verzameling en dan is in een paar minuten alles weg. Heel erg, maar ja, het is gebeurd..."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!