Willem II scoort wéér niet en verliest van NEC - Omroep Brabant
Video

Willem II scoort wéér niet en verliest van NEC

15 januari 2017 om 19:50 • Aangepast 21 november 2020 om 04:21
nl
Scoren blijft erg lastig voor Willem II. Tegen concurrent NEC lukte het al voor de tiende keer seizoen niet. En omdat NEC wel één keer trefzeker was, verloor Willem II met 1-0.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door
Twan Spierts

Willem II - NEC was eigenlijk een typische 0-0-wedstrijd. Twee ploegen die matig spelen, weinig grote kansen en aanvallers die hun vizier niet op scherp hebben staan.
Als, als, als...Toch had Willem II prima kunnen winnen. Als Erik Falkenburg van dichtbij de bal niet naast had geschoten. Als de op snelheid weggestuurde Jordy Croux harder had uitgehaald. En als Tom Haye al na twee minuten de binnen- in plaats van de buitenkant van de paal had geraakt.
Het had allemaal gekund. Maar zoals wel vaker dit seizoen is de voorhoede niet de het sterkste punt van Willem II. "Het probleem is dat we vandaag voorin niet goed genoeg waren", concludeerde trainer Erwin van de Looi dan ook na afloop.
ZIE OOK: Willem II is 'voorin niet goed genoeg' en dus blijft het nog lang spannend in Tilburg
Basisdebuut van LieftinkVoorin was het matig, maar achterin hadden de Tilburgers de zaakjes redelijk op orde. NEC kreeg wel wat kansjes, vooral via de beresterke Jay-Rot Grot. Maar Willem II bleef aardig op de been. En op het middenveld speelde basisdebutant Elmo Lieftink een prima pot.

Wachten op privacy instellingen...

Lamprou blundertDe wedstrijd leek als een nachtkaars uit te gaan. Tot een dik kwartier voor tijd, toen keeper Kostas Lamprou stond te schutteren. Hij probeerde Grot uit te spelen, maar in plaats daarvan schoot hij de bal in de voeten van de spits. Wonder boven wonder kreeg die de bal niet over de lijn. Willem II mazzelde enorm.

Wachten op privacy instellingen...

En dan gaat het misEen paar minuten later ging het dan toch mis. NEC-speler Jordan Larsson (zoon van oud-Feyenoord Henk Larsson) maakte hands op het middenveld. Heel Tilburg schreeuwde om een vrije trap, maar scheidsrechter Mulder liet doorspelen. NEC zette een aanval op en Jay-Roy Grot was de afmaker: 0-1.
Daarna probeerde Willem II het wel nog. Fran Son probeerde nog tevergeefs een penalty te versieren en ook voor een vermeende handsbal weigerde Mulder een penalty te geven. Maar grote kansen kreeg Willem II niet meer.
Degradatiespook nog niet verjaagdDoor deze nederlaag zijn de degradatiezorgen voor Willem II nog niet voorbij. De afstand tot nummer 16 PEC Zwolle blijft ‘maar’ vijf punten.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.