Vandaag is blauw in Brabant

16 januari 2017 om 08:36
nl
Het is natuurlijk enorme onzin, maar we doen er allemaal aan mee: Blue Monday. Volgens een Britse psycholoog is vandaag de meest depressieve dag van 2017. Je kunt het maar gehad hebben.
Profielfoto van van den Heuvel Peer
Geschreven door
van den Heuvel Peer

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • De deprimerende boodschap zou te maken hebben met het feit dat goede voornemens mislukt zijn en de vakanties ver weg lijken. Daarnaast zijn de dagen nog donker en is de maandag voor veel mensen de eerste dag van de werkweek. Tijd voor een bloemetje?
  • In de Tilburgse wijk Reeshof kreeg vorige week bijna iedereen die zijn container aan de straat had gezet een waarschuwing omdat het afval niet goed gescheiden was. Vandaag gaat onze verslaggever op pad met een controleur die dit in de gaten moet houden.
  • Als de mist eenmaal is opgelost, is er vanmiddag een mix van zon en wolkenvelden. Het wordt rond nul graden in het oosten tot +3 graden in het westen.


[youtube:https://youtu.be/AmscmKIe-_M]
Waar wordt vandaag over gepraat?

  • Een man is zondagmiddag in Wernhout zwaargewond geraakt toen hij werd aangevallen door zijn eigen vechthonden. Zijn vrouw heeft de honden vervolgens doodgeschoten terwijl ze hun baas nog te lijf gingen.
  • Het begint bij velen alweer te kriebelen. Volgende maand is het carnaval. De wagenbouwers lichtten gisteren al een tipje van de sluier op tijdens de open dag als opwarmer voor het grote feest over zes weken.
  • De politie weet nog niet wat een 44-jarige Tilburger is overkomen die zwaargewond werd gevonden op de Professor Romeinstraat en later is overleden. Ze is daarom druk op zoek naar getuigen.


[youtube:https://youtu.be/KSFk0ihd7Ew]
Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • Dichte mist zorgt vanochtend plaatselijk voor slecht zicht. Op sommige plekken is het zicht minder dan honderd meter. Het KNMI heeft code geel afgekondigd.
  • Bij een plofkraak op een geldautomaat in Roosendaal zijn afgelopen nacht diverse explosies gehoord. De daders reden rond kwart over drie met een auto tegen het pand van de Marskramer.
  • Lars Boom is gisteren afgestapt na een valpartij in de veldrit in het Italiaanse Fiuggi. “Knie en elleboog voelden niet goed. Gelukkig valt het achteraf mee”, zei Boom op Twitter.


[youtube:https://youtu.be/BBK7oLh5pa4]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!