Blauwe arm door klappen van de politie, directeur FC Eindhoven probeerde opstootje te sussen

16 januari 2017 om 09:04
nl
De directeur van FC Eindhoven, Kees Lepelaars, heeft afgelopen vrijdag een paar klappen op zijn bovenarm gekregen van de politie. Dit gebeurde toen hij een opstootje van supporters in het Jan Louwers Stadion in Eindhoven wilde sussen. Lepelaars hield er volgens een woordvoerder van de club een blauwe arm aan over.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

In het Eindhovens Dagblad geeft de directeur aan dat hij geen aangifte zal doen. Wel zegt hij maandag te gaan praten over de situatie met de politie. Volgens een woordvoerder van de club vindt dit gesprek later deze week plaats. De directeur wil verder niet meer ingaan op wat er is gebeurd.
De onrust begon aan het begin van de tweede helft van de wedstrijd FC Eindhoven tegen De Graafschap. Zo'n twintig supporters van De Graafschap waren op de thuistribune van FC Eindhoven gaan zitten. Over en weer volgden er provocaties onder meer in de richting van de politie. [youtube:https://www.youtube.com/watch?v=8yf2TtJy1Uo]Steward gebeten door politiehondEen steward van FC Eindhoven werd volgens de woordvoerder gebeten door een politiehond en moest naar het ziekenhuis. En een supporter van de thuisclub moest naar de eerste hulp nadat hij klappen kreeg van de politie.
Uiteindelijk werden twee aanhangers van FC Eindhoven aangehouden. Hoe de supporters van De Graafschap buiten het gastenvak terecht konden komen, wordt volgens de thuisclub onderzocht. Ook bekijkt de club beelden van de rellen.
Stadionverboden?Of de thuisclub bijvoorbeeld stadionverboden gaat uitdelen, is nog niet duidelijk. Mocht dit het geval zijn dan brengt FC Eindhoven dit niet naar buiten.
De politie laat weten deze week in gespek te gaan met zowel club als gemeente over wat er vrijdag is gebeurd. Ook laat ze weten dat het onderzoek in de zaak nog loopt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.