Video

Vijftien jaar cel geëist voor op hoofd slaan, keel doorsnijden en wurgen van Dollie Hanssen

16 januari 2017 om 15:14 • Aangepast 21 november 2020 om 04:20
nl
Moord. Voor de officier van justitie bij de militaire rechtbank in Arnhem staat het buiten kijf: Robert B. heeft vorig jaar maart zijn vrouw Dollie Hanssen in hun woonplaats Kaatsheuvel met opzet om het leven gebracht. De man zou daarom vijftien jaar de cel in moeten, met aftrek van voorarrest.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Tijdens de zitting stelde het Pieter Baan Centrum in Utrecht al dat de verdachte in aanmerking moet komen voor een onvoorwaardelijke gevangenisstraf. Uit onderzoek is gebleken dat B. geen enkele psychologische of psychiatrische stoornis heeft. B. staat deze maandag voor de militaire rechtbank in Arnhem. De militair bekende dat hij zijn vrouw op gruwelijke wijze om het leven heeft gebracht. Pieter van der Kruijs, zijn advocaat, vindt de eis te zwaar.  

Wachten op privacy instellingen...

Geslagen, gesneden en gewurgdRobert B. vertelde dat hij haar met een hamer op het hoofd geslagen. Daarna sneed hij haar keel door en probeerde hij haar te wurgen toen het mes vast bleef zitten. "Ik wist niet waar ik mee bezig was. Had geen idee", zei Robert verscheidene malen nadat de zitting was begonnen en hij zijn verhaal deed.

Wachten op privacy instellingen...

De verdachte blikte vrijwel emotieloos terug. Hij toonde pas enig mededogen toen de vader en een zus van het slachtoffer aan het woord kwamen.
'Relatie met andere man'  Robert B. en Dollie lagen in een scheiding en B. zou op de dag dat hij een eind zou maken aan het leven van zijn vrouw contact opnemen met een mediator. De dag ervoor hadden ze echter een heftige ruzie over een creditcard. Bovendien was de man er achter gekomen, vertelde hij, dat Dollie een relatie had met andere mannen. Hij is die dag enorm boos geworden en vernielde een laptop en een tv.

Wachten op privacy instellingen...

 
Er zat B. kennelijk meer dwars: zijn echtgenote zou tegen de afspraken in voor duizenden euro's onder meer tassen en kleding hebben gekocht. Zelf moest hij zijn 'unieke' verzameling van Queen-muziek verkopen om financiële problemen te kunnen oplossen. Een dag later moest zijn echtgenote het bezuren.

Wachten op privacy instellingen...

Drie kinderenHet stel had drie kinderen: twee jongens en een meisje. De gewelddadige dood van Dollie Hanssen kwam hard aan bij haar familie, maar ook op het Van Haestrechtcollege in Kaatsheuvel. Dit is de school van hun zonen.  
De vader en een zus van Dollie kwamen ook aan het woord tijdens de zitting. Nina vond dat de verdachte voor 39 jaar de cel in zou moeten. Dat was volgens haar het aantal jaar dat ze normaal gesproken nog zou leven. Dollie's vader vertelde de aanmwezigen wie ze was: een positief ingesteld en sociale vrouw.

Wachten op privacy instellingen...

 
Te kwaad  Robert B. kreeg het toch even te kwaad toen de rechter het over zijn kinderen had.

Wachten op privacy instellingen...

 
Nabestaanden van de vrouw, die 48 jaar is geworden, hadden eerder maandagmorgen het plan een foto van Dollie neer te zetten in de rechtbank. Na overleg met de officier van justitie werd hiervan afgezien.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.