Video

Docent overlijdt na sprong van dak Stedelijk Gymnasium Den Bosch, leerlingen krijgen slachtofferhulp

16 januari 2017 om 20:01 • Aangepast 21 november 2020 om 04:20
nl
Op het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch is een docent van het dak gesprongen. Hij is aan de gevolgen overleden. Leerlingen hebben het zien gebeuren en zijn opgevangen in de school.
Profielfoto van Redactie
Geschreven door

Volgens de politie gaat het om zelfmoord, maar die doet er in overleg met de school verder geen mededelingen over.
Het gebeurde rond kwart voor tien, een moment dat veel leerlingen net op school aankwamen. Ook leerlingen die in de lokalen in de buurt zaten, zagen wat er buiten gebeurde. Docenten en leerlingen zijn flink geschrokken. Alle ongeveer achthonderd leerlingen van het Stedelijk Gymnasium aan het Mercatorplein zijn opgevangen in de aula. Na een korte bijeenkomst mochten ze naar huis. Vervolgens werden de docenten bijgepraat.

Wachten op privacy instellingen...

SlachtofferhulpVoor leerlingen die daar behoefte aan hebben is slachtofferhulp in de school aanwezig. Wie niet op school is, maar wel behoefte heeft aan slachtofferhulp, kan bellen met 0900-0101, zo meldt de school op haar website. Ook kunnen leerlingen terecht in het kantoor van Slachtofferhulp, dat om de hoek aan de Leeghwaterlaan zit.
Het plein voor de school is afgezet met politielinten. Daarbij stonden leerlingen en ouders die hun kinderen komen ophalen. "Er is veel emotie, er heerst verwarring", zegt verslaggever Maarten van den Hoven.

Wachten op privacy instellingen...

Dinsdag naar schoolTegen de middag waren de meeste leerlingen naar huis. De ouders krijgen een mail van school met uitleg over wat er is gebeurd en het bericht dat de school dinsdag voor iedereen open gaat. Alle leerlingen worden dan met hun eigen klas door hun mentor opgevangen.  

113OnlineHeb je zelf hulp nodig, of denk je weleens over zelfmoord, dan is er een speciaal telefoonnummer waarop hulpverleners te bereiken zijn. Dat kan 24 uur per dag via 113online.nl of via 0900-0113.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.