Inval bij Kuysten Watersport in Kaatsheuvel wegens onderzoek naar witwassen

16 januari 2017 om 14:56
nl
Bij Kuysten Watersport in Kaatsheuvel zijn maandag administratie en boekhouding in beslag genomen en apparaten waarop zulke gegevens staan. Dit gebeurde bij een actie van de landelijke politie en het Openbaar Ministerie, bijgestaan door een rechter-commissaris. Het botenbedrijf zou bij zijn handel crimineel verworven geld hebben gebruikt.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Ook hebben specialisten gekeken of vaartuigen van het bedrijf illegaal zijn voorzien van kentekens of zijn gestolen. Zeker honderd boten zijn geïnspecteerd. Ten minste één vaartuig is in beslag genomen. De anti-witwasactie was om halfvijf voorbij. Ongeveer twintig mensen deden er aan mee en er werden ook honden ingezet. Er is niemand aangehouden. 


Veiligheidsvoorschriften
Medewerkers van de gemeente Loon op Zand hebben tijdens de actie gekeken of Kuysten zich houdt aan het bestemmingsplan, veiligheidsvoorschriften en vergunningen. Het bedrijf koopt, verkoopt en repareert boten en heeft de politie al eens eerder op bezoek gehad. Behalve het bedrijfspand aan de Jan de Rooijstraat worden ook twee huizen doorzocht. Een woordvoerder van de landelijke politie zegt dat politie en justitie niet over één nacht ijs zijn gegaan voordat ze de actie zijn begonnen.

Update
In juli 2017 heeft justitie bekend gemaakt dat het onderzoek naar watersportbedrijf Kuysten werd geseponeerd. Er is geen bewijs voor witwassen gevonden en de eigenaar is niet vervolgd. Er is volgens de eigenaar nooit sprake van een naheffing door de Belastingdienst geweest.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.