Vrouw die vechthonden in Wernhout doodschoot niet strafrechtelijk vervolgd

16 januari 2017 om 13:34
nl
De vrouw die zondagmiddag in Wernhout twee vechthonden doodschoot die haar man aanvielen, wordt niet strafrechtelijk vervolgd. Volgens de officier van justitie is er sprake van een noodweersituatie. Ook was de wapenvergunning in orde. Dat meldt de politie.
Profielfoto van te Veele Robert
Geschreven door
te Veele Robert

De vrouw heeft door de honden neer te schieten vermoedelijk het leven van haar man gered. Justitie spreekt dan over een noodweersituatie.
VergunningDe politie heeft het pistool in beslag genomen. Wanneer de eigenaar het vuurwapen terugkrijgt, is nog niet bekend.
"De vergunningsvoorwaarden zijn namelijk wél overtreden. Met het wapen mag niet op de openbare weg worden geschoten", aldus politiewoordvoerder Eric Passchier.
AangevallenDe man uit Wernhout was zondagmiddag aan het wandelen met de honden toen de dieren het met elkaar aan de stok kregen. Hij wilde er vervolgens tussenkomen en op dat moment werd hij door de twee honden aangevallen.
De vrouw pakte in haar huis een pistool en schoot de dieren dood. Het slachtoffer is met spoed met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij is inmiddels geopereerd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.