PSV-talenten Dante Rigo en Sam Lammers tekenen nieuw contract: 'Mooie stap' - Omroep Brabant

PSV-talenten Dante Rigo en Sam Lammers tekenen nieuw contract: 'Mooie stap'

16 januari 2017 om 19:09 • Aangepast 21 november 2020 om 04:19
nl
Dante Rigo en Sam Lammers hebben maandagmiddag hun handtekening gezet onder een nieuw contract bij PSV. De Belg Rigo staat nu tot de zomer van 2019 onder contract, Lammers heeft nu een verbintenis tot medio 2021.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Rigo is één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding van PSV. De achttienjarige Belg speelt al sinds 2007 in Eindhoven. "Dit is een hele mooie stap. Ik denk dat ik heel tevreden mag zijn met het contract dat ik heb getekend. Ik moet nu gewoon blijven werken.
De middenvelder, die nog wacht nog op zijn debuut in de hoofdmacht, wordt vergeleken met spelers als Mark van Bommel en Josep Guardiola. "Het is heel mooi als je met topspelers uit het verleden vergeleken wordt. Hopelijk kan ik het waarmaken."
ZIE OOK: 'Kruising tussen Guardiola en Van Bommel': kenners verwachten veel van Dante Rigo
'Kan niet snel genoeg gaan'Sam Lammers weet wat hij moet gaan doen. "Van een spits worden doelpunten verwacht. Dit contract is een beloning. Ik heb nu heel wat meer jaren om te laten zien dat ik kan scoren", zegt de jonge aanvaller. Wanneer hij Luuk de Jong uit de basis speelt? "Van mij mag hij nog wel even blijven staan. Ik ga nu weer mijn doelpunten maken voor Jong PSV. Maar het kan niet snel genoeg gaan."
Lammers scoorde dit seizoen al tien keer voor Jong PSV in de Jupiler League. De negentienjarige spits heeft inmiddels ook al twee wedstrijden in het eerste elftal gespeeld. Lammers was tot maandag in het bezit van een contract tot de zomer van 2018.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens Marcel Brands, technisch manager bij PSV, zijn de handtekeningen een logische stap in de ontwikkeling van beide talenten. "Natuurlijk moeten ze nog stappen maken, maar ze zijn leergierig en uit het goede hout gesneden. Laten we hopen dat er een mooie toekomst is voor beide jongens."
Interesse voor Jozefzoon en Beto da Silva, Willems blijftNa de ondertekening sprak Brands over de huidige transferperiode. Hij erkende dat er interesse is voor Florian Jozefzoon en Beto da Silva. Jozefzoon heeft eerder aangegeven naar een andere club te willen, omdat hij bij PSV geen speeltijd krijgt. Diverse clubs zijn geïnteresseerd om de aanvaller over te nemen. Het Braziliaanse Gremio heeft serieuze interesse in Beto da Silva, die nog niet verder komt dan Jong PSV.
Brands reageerde ook op de geruchten dat Olympique Marseille Jetro Willems over zou willen nemen. “Ik heb van helemaal niemand iets gehoord. Geen zaakwaarnemer, geen club. Ik heb alleen van journalisten gehoord dat het in de krant heeft gestaan.” Andersom wordt PSV regelmatig gelinkt aan Sam Larsson van sc Heerenveen, supporters hoeven niet te hopen op de komst van de Zweedse buitenspeler. PSV heeft geen interesse omdat het Steven Bergwijn heeft.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.