'Een groot verlies', oud-leerling schrijft eerbetoon aan wiskundeleraar Erik Oltmans

17 januari 2017 om 08:58 • Aangepast 21 november 2020 om 04:18
nl
“Ik kan niet meer hopen dan dat hij op ons neerkijkt en ziet hoeveel positieve invloed hij heeft gehad op deze wereld.” Op social media zijn veel steunbetuigingen te vinden voor wiskundeleraar Erik Oltmans die maandag zelfmoord pleegde op het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch. Ook oud-leerling Naomi Nolte laat op Facebook weten wat de docent voor haar betekende.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

“Er zijn genoeg mensen die Erik niet gekend hebben en die nu op hem neerkijken omdat hij de leerlingen van het Stedelijk Gymnasium heeft getraumatiseerd. Maar deze mensen hebben Erik niet gekend. Ze hebben zijn toewijding aan zijn leerlingen en zijn medemens niet kunnen aanschouwen”, schrijft Naomi.

'Groot verlies'De Bossche, die nu in Engeland woont, hoorde het nieuws van haar moeder en vrienden. "Het is echt een hele zware dag geweest. Ik heb het er heel moeilijk mee. Toen ik het hoorde kon ik alleen maar huilen en ik ben niet iemand die snel huilt of emotioneel raakt", vertelt ze aan Omroep Brabant. "De laatste keer dat ik hem sprak, bijna een jaar geleden, had ik door dat hij redelijk in de put zat. Maar ik wist niet dat hij zo diep zat."
ZIE OOK: Docent overlijdt na sprong van dak Stedelijk Gymnasium Den Bosch, leerlingen krijgen slachtofferhulp
Ze besloot een eerbetoon op haar Facebookpagina te plaatsen. "Ik zag allemaal vervelende reacties en zelfs grapjes onder de berichten over zijn zelfmoord. Ik voelde de behoefte om het van me af te schrijven en anderen te laten weten wat voor bijzondere man het was", zegt ze. "Een docent die alles deed om zijn leerlingen te helpen, zeker als ze ervoor open stonden, maar zelfs als ze dat niet wilden. Iemand die mensen aan het lachen kon maken."
'Legde urenlang uit'Naomi kreeg les van Oltmans toen ze in de derde klas zat. Ze had moeite met wiskunde, maar hij zorgde ervoor dat ze er beter in werd. Zelfs zo goed dat ze anderen bijles kon geven. "Hij zat urenlang naast me en legde het op wel twintig verschillende manieren uit. En ook als ik dan later weer terugkwam, omdat ik het toch niet snapte, raakte hij nooit geïrriteerd."
ZIE OOK: Slachtofferhulp na zelfmoord docent: 'Laat leerlingen weten dat hun reactie niet gek is'
'Iemand die in je gelooft'De oud-leerling vertelde dan ook aan iedereen die ze bijles gaf dat Oltmans hiervoor gezorgd had. “Om bijles te gaan geven, en aan leerlingen te kunnen overbrengen dat als er iemand is die in je gelooft en genoeg geduld met je heeft, je er altijd kunt komen”, verwoordt ze het in haar bericht.
“Ik zal nooit vergeten wat voor invloed jij hebt gehad op de persoon wie ik vandaag ben. Rust zacht.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.