Vandaag in Brabant proberen de leerlingen van het Stedelijk Gymnasium de draad weer op te pakken

17 januari 2017 om 08:29
nl
Er is door hulpdiensten bijzonder snel en goed gereageerd op de zelfmoord van de wiskundedocent van het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch. Dat zegt rector Etha Schoemaker in een eerste reactie. Ze roemt de hulpdiensten en slachtofferhulp, die direct klaarstonden voor leerlingen en docenten die flink geschrokken zijn.
Profielfoto van Bouma Cor
Geschreven door
Bouma Cor

Wat gaat vandaag het nieuws bepalen?

  • De leerlingen van het Stedelijk Gymnasium beginnen de dag met hun mentor. De mensen van slachtofferhulp en Schoolmaatschappelijk werk blijven nog de hele week op school.
  • In de loop van de dag breekt de zon af en toe door en het blijft droog. De middagtemperatuur ligt rond het vriespunt.


[tweet:https://twitter.com/MeteoGroupWeer/status/821248096495669248]Waar wordt over gepraat?

  • Op social media zijn veel steunbetuigingen te vinden voor wiskundeleraar Erik Oltmans die maandag zelfmoord pleegde op het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch. Ook oud-leerling Naomi Nolte laat op Facebook weten wat de docent voor haar betekende.
  • De 13-jarige Roosendaalse snookerspeler Hans Kuijpers heeft zijn beide polsen gebroken. Hij mist daardoor zowel het EK als WK-snooker.
  • Een fietsster heeft maandag een bewusteloze wielrenster op een fietspad in Linden gevonden. Het is niet bekend hoe lang de vrouw al op de weg langs de A73 lag.


[youtube:https://youtu.be/EDPUWJ0lhv4]Welk nieuws van gisteravond en vannacht heb je misschien gemist?

  • De route die Koning Willem-Alexander en zijn familie op Koningsdag in Tilburg zou afleggen en was uitgelekt, is een fictieve. Dat zegt de gemeente Tilburg maandag in een officiële verklaring.
  • Een auto is maandagnacht uitgebrand aan de Wandelboslaan in Tilburg. De eigenaar van het voertuig merkte de brand zelf iets na middernacht op.
  • NAC heeft de eerste officiële wedstrijd onder leiding van trainer Stijn Vreven eenvoudig gewonnen. Op bezoek bij Jong FC Utrecht werd er met 0-2 gewonnen


[tweet:https://twitter.com/sporza/status/821077636764041216]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!