Weer twee aanhoudingen in zaak fatale overval Mien Graveland

17 januari 2017 om 10:47
nl
De politie heeft weer twee verdachten aangehouden voor de fatale overval op de hoogbejaarde Mien Graveland in Helmond. Het gaat om twee mannen van 29 en 31 jaar uit Helmond. Zij werden dinsdagochtend om zeven uur thuis aangehouden.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De twee worden verdacht van betrokkenheid bij de overval. Op hun precieze rol wil de politie verder niet ingaan. Voor de fatale overval werden de afgelopen maanden al drie andere verdachten opgepakt. Een man uit Schiedam en twee mannen uit Nuenen. Zij zitten nog vast.
Twee van hen legden onlangs een bekentenis af over hun betrokkenheid bij de fatale overval. De zaak leek daarmee opgelost. De politie leek alleen nog op zoek naar mogelijke tipgevers die de daders richting de oude weduwe hebben gewezen. Op de vraag of de twee nu aangehouden verdachten deze tipgevers zijn, wil de politie niet ingaan.
LEES OOK: Justitie onderzoekt rollen van drie verdachten van dood 86-jarige Mien Graveland
De 86-jarige weduwe werd op 29 augustus 2014 tussen in haar huis aan de Bestevaer in Helmond overvallen door meerdere mannen. Ze raakte bij de overval zwaargewond en overleed nog diezelfde in het ziekenhuis.
LEES OOK: Oplossing gewelddadige dood Mien Graveland kostte ruim twee jaar speurwerk [TIJDLIJN]
Veel impactDe zaak had en heeft veel impact op de nabestaanden en de inwoners van de wijk waarin de hoogbejaarde vrouw woonde.
LEES OOK: Dochters gedode Mien Graveland (86) uit Helmond: 'Nog gezegd: doe voor niemand de deur open'
Of de politie verwacht nog meer verdachten in deze zaak aan te houden, kon een woordvoerder dinsdagochtend niet zeggen. "Het onderzoek loopt nog", liet hij weten.
De nu aangehouden verdachten zijn volgens hem andere mannen dan de drie Helmonders die eerder vastzaten in deze zaak. Deze drie werden weer vrijgelaten en hebben waarschijnlijk niks te maken gehad met de overval.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.