Video

Zoon verzweeg overlijden van zijn vader (84) en wordt aangehouden, dode man lag weken in appartement

2 mei 2018 om 16:50
nl
De 51-jarige zoon van de 84-jarige man die weken dood in zijn huis in Nuenen heeft gelegen, is woensdagmiddag opgepakt. De 51-jarige man wordt ervan verdacht dat hij meerdere keren in het huis van zijn vader is geweest en diens dood verborgen hield, meldt de politie. Volgens een buurtbewoner stelde de zoon dat zijn vader tijdelijk bij hem in Helmond was.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

De buren van de man kennen de zoon als ‘een lieve jongen die heel zorgzaam was voor zijn ouders en altijd boodschappen voor hen deed. Zij snappen er dan ook niets van. 

Volgens een andere bewoner van het appartementencomplex zou de zoon tegen hen hebben gezegd dat hij zondag de politie had gebeld over de dood van zijn vader. De politie stelt echter dat ze het appartement zondagmiddag binnen is gegaan na meldingen van bezorgde buurtbewoners. 

'Geen aanwijzingen van misdrijf'
Het verborgen houden van een overledene is verboden. De man is niet opgepakt voor de dood van zijn vader, zo benadrukt de politie. Er is een sectie verricht op het lichaam, maar er zijn geen aanwijzingen gevonden voor een misdrijf.

“Niemand anders lijkt te zijn betrokken bij het overlijden van de man, maar er wordt nog toxicologisch onderzoek gedaan. Dat kan maanden duren”, zegt de politie. De politie vermoedt dat de man daar weken heeft gelegen. In het appartementencomplex aan de Bernhardstraat wonen louter senioren. De vader woonde er al geruime tijd en kende veel andere bewoners.

Vliegen op de ramen
Agenten vonden de man zondag in zijn appartement. Andere bewoners hadden de man al enkele weken niet gezien en zagen vliegen op de ramen. Volgens hen leidde de 84-jarige bewoner van het appartement een teruggetrokken bestaan. De bewoners vertellen dat ze hem minder vaak zagen nadat drie jaar geleden zijn vrouw overleed.

Wel kwam de man nog regelmatig buiten op zijn scootmobiel. Ook kwam de zoon van de man elke week langs om boodschappen te doen, soms wel twee keer per week, zo vertellen de flatbewoners. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!