'Levensvragen en slechte nachtrust' na zelfmoord Stedelijk Gymnasium, Slachtofferhulp luistert

17 januari 2017 om 15:11
nl
Medewerkers van Slachtofferhulp hebben inmiddels zo'n vijftig gesprekken gevoerd op het Stedelijk Gymnasium in Den Bosch. Die gesprekken zijn bedoeld om een begin te maken met de verwerking van de dood van wiskundedocent Erik Oltmans.
Profielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Oerlemans

Oltmans maakte maandagochtend op zijn werk een einde aan zijn leven bij het schoolgebouw. Bij medewerkers en leerlingen op de getroffen school steken levensvragen de kop op.
Na de zelfdoding van Oltmans kwamen direct drie medwerkers van Slachtofferhulp naar het lyceum. Sinds de vroege dinsdagochtend zijn er vijf mensen aanwezig om gesprekken te voeren met medewerkers en leerlingen. Hawinkels: "Iemand uit hun vertrouwde schoolomgeving is daar zomaar uit weggerukt. Dat roept bijna existentiële vragen op."
Slechte nachtDe mensen van Slachtofferhulp luisteren naar de vragen die er zijn. En ze doen nog meer. "Je kunt je voorstellen dat zo'n indrukwekkende gebeurtenis afgelopen nacht bij mensen tot een slechte nachtrust heeft geleid. We leggen uit dat een verstoord slaapritme een normale reactie is."
113Online
Heb je zelf hulp nodig, of denk je weleens over zelfmoord, dan is er een speciaal telefoonnummer waarop hulpverleners te bereiken zijn. Dat kan 24 uur per dag via of via 0900-0113.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.