Video

Is het geen pareltje? Tilburgse kok ontdekt unieke 'schat' in oester

18 januari 2017 om 12:58 • Aangepast 21 november 2020 om 04:17
nl
Ze keken even raar op restaurant Monarh in Tilburg. Tijdens een kookworkshop ontdekte chef-kok Paul Kappé maandagavond een parel bij het openen van een oester. De unieke vondst is zeven milimeter groot.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

Het is volgens hem de eerste parel van een Nederlandse kweker. Kappé kon zijn ogen nauwelijks geloven. ''We dachten in eerste instantie aan een normaal steentje uit de zee. Al snel kwamen we erachter dat dit niet zomaar een steentje was. Hij glinsterde een beetje. Toen dachten we: dit moet een pareltje zijn'', vertelt de chef-kok enthousiast.
Waarde onbekendHij is apetrots op zijn ontdekte 'schat'. ''Het is een droom voor elke kok om een keer in zijn carrière een pareltje tegen te komen en ik heb het nu al gevonden'', zegt hij lachend.

Wachten op privacy instellingen...

Ondanks de unieke vondst, is de parel niet veel waard. De oester heeft niet lang genoeg in zee gelegen om van grote waarde te zijn. Het gaat slechts om enkele euro's. Voor Kappé maakt dat niet uit. ''De parel gaan we mooi verwerken in een kunstwerk. Dat moet een aandenken worden aan deze ontdekking.''
Restaurant maakt speciale amusesVanwege de ontdekte parel, serveert Restaurant Monarh woensdagavond speciale amuses. De amuse bestaat uit een eetbare oesterparel met Chinese Kool en zeewier.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.