Video

Balkon vol hondenpoep wekt afschuw op internet (maar niet meer voor lang)

18 januari 2017 om 19:06 • Aangepast 21 november 2020 om 04:16
nl
Een foto van een balkon vol hondenpoep in Helmond maakt de tongen los op de populaire videowebsite Dumpert.
Profielfoto van Vermonden Ronnie
Geschreven door
Vermonden Ronnie

Op de foto is een hond van de bewoner van een appartement te zien. Daar omheen zitten de tegels vol met uitwerpselen van de hond. Het gaat om een balkon in de wijk Rijpelberg in Helmond.
Onder de foto op Dumpert reageert iemand die zegt de buurvrouw van deze mensen te zijn. "De politie is hier geweest en heeft het een en ander geconstateerd en doorgezet naar de dierenpolitie. Hun conclusie: de honden zijn fysiek in orde. Er worden geen strafbare feiten gepleegd."

Wachten op privacy instellingen...

'Schandalig'Buurman Martijn van Dalen maakt zich boos en verdrietig. “Ik vind het schandalig. De honden hebben nauwelijks bewegingsruimte.” Van Dalen noemt de redenatie van de Dierenpolitiegruwelijk. Volgens hem spelen de problemen al maanden. “Je hoort ze de hele nacht janken. Het gaat door merg en been.”
Volgens een woordvoerder van de Dierenbescherming is het 'geen wenselijke situatie'. "Laat dat duidelijk zijn. Maar het is de vraag of de honden alleen buiten op dat balkon komen of dat ze ook gewoon worden uitgelaten. Als de gezondheid van de honden er niet onder lijdt, is er wettelijk gezien onvoldoende grond om in te grijpen."
Huur opgezegdDe woning staat te koop en wordt verhuurd. Volgens makelaar Roel van der Steen hebben de bewoners de huur opgezegd. Ze wonen er volgens hem nu ongeveer een half jaar.
"Het probleem lost zich eigenlijk vanzelf op", zegt hij. Hij en de eigenaar van het appartement overwogen zelf ook het huurcontract beëindigen vanwege de situatie, nadat ze het stel er al op hadden aangesproken. "De bewoners betalen nog tot en met eind februari. Of ze er voor die tijd al uitgaan is natuurlijk aan hen."

Wachten op privacy instellingen...

MeldenDe Dierenbescherming benadrukt dat mishandeling of verwaarlozing van dieren altijd gemeld kan worden via het nummer 144. "Op basis daarvan kunnen we altijd weer gaan kijken."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.