'Maak Brabant aantrekkelijk voor hoogopgeleiden', ASML-topman wil actie van Den Haag

18 januari 2017 om 18:10 • Aangepast 21 november 2020 om 04:16
nl
Het kabinet moet meer doen om Brabant aantrekkelijk te maken voor hoogopgeleiden om te wonen. De aandacht hiervoor ligt nu nog te veel bij de Randstad. Dat heeft topman Peter Wennink van de Veldhovense chipmachinemaker ASML woensdag gezegd.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

Volgens Wennink moeten ASML en andere technologiebedrijven in de regio Eindhoven zich staande zien te houden in een ‘oorlog om talent’. Het vinden van goed personeel uit het binnen- en buitenland is dan ook nog niet eens het probleem. “Ze weten ons wel te vinden, maar zie ze maar eens hier te houden”, zegt hij.
ZIE OOK: ASML: hoe een chipmachinefabrikant een banenmotor en geldmachine werd [TIJDLIJN]
De chipmachinefabrikant nam vorig jaar duizend nieuwe mensen aan. Wennink vindt het belangrijk dat ze zich hier thuis voelen. “Wij moeten deze mensen een omgeving bieden waarin ze niet alleen kunnen werken, maar ook kinderen kunnen opvoeden en een leven kunnen leiden dat interessant genoeg is om voor te blijven”, aldus de topman.
Betere bereikbaarheidWennink vindt ook dat de regio beter bereikbaar moet zijn. Hij pleit voor een hogesnelheidstrein naar Duitsland. Daar zitten veel klanten van ASML. Ook moet het volgens hem mogelijk gemaakt worden om grote technologieconferenties te houden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!