Video

Vijftien honden komen om bij brand in hondenkennel Moerdijk

19 januari 2017 om 18:23 • Aangepast 21 november 2020 om 04:15
nl
In een schuur van hondenopvang 't Kluifje in het dorp Moerdijk zijn donderdagochtend vijftien honden omgekomen bij een brand. Dat meldt de veiligheidsregio. Bij 't Kluifje, waar in 2014 ook al brand uitbrak, worden zowel honden opgevangen als gefokt.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De brand brak rond elf uur uit. Het sein brand meester werd rond tien voor twaalf gegeven. De rookpluim was vanaf Strijen (Zuid-Holland) te zien.
Bij aankomst van de brandweer was de brand al fel, meldt een woordvoerder. Het vuur was dan ook moeilijk te blussen, ook vanwege wegwerkzaamheden in de straat van de hondenopvang. De oorzaak van de brand wordt door de brandweer onderzocht.
Brand in schuurEerder meldde de brandweer dat er zestien honden bij de brand waren omgekomen. Uiteindelijk blijkt het om negen volwassen honden en zes pups te gaan. De vijftien dieren zijn omgekomen door verstikking.
De brand brak uit in een schuur. De negentien honden die de brand overleefden zaten in een opvang die naast de schuur lag. Zij hoefden niet geëvacueerd te worden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

Niet de eerste brand in het kennelDe eigenaar van kennel 't Kluifje is zwaar geëmotioneerd. Hij werd behandeld door het ambulancepersoneel omdat hij rook zou hebben ingeademd.
Het is niet de eerste keer dat vuur om zich heen grijpt in het hondenkennel. Begin 2014 kwam een hond om bij een brand in 't Kluifje. Volgens omstanders was toen een houtkachel de oorzaak van de brand.
Naast hondenopvang ook hondenfokkerijOp de Facebook-pagina van 't Kluifje staat dat er ook honden worden gefokt bij de opvang.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!