Video

Waaghalzen op natuurijs in Brabant: ‘Heerlijk dat het weer kan’

19 januari 2017 om 20:58
nl
De eerste schaatsliefhebbers in Brabant genoten donderdag voor het eerst dit jaar van natuurijs. Ongeveer een tiental waaghalzen reed vrolijk rondjes op het bevroren Buntven.
Profielfoto van Seunis Rebecca
Geschreven door
Seunis Rebecca

Hennie Goossens (63) uit Liessel: "Het is echt heerlijk dat het weer kan. De prachtige omgeving en de ijskoude wind geven me een gevoel van vrijheid. Bovendien kraakt het ijs goed!"
[tweet:https://twitter.com/raymondmerkx/status/822049677159833600]Zodra het begint te vriezen, wachten de inwoners van Deurne vol spanning tot ze weer het Buntven op kunnen. Het water is er niet diep, waardoor het snel bevriest. Donderdagochtend kunnen ze eindelijk het ijs op, en misschien kan het vrijdag ook nog wel.
Veertig rondjesPerfect voor Mirjam ter Haak (68) uit Deurne, want ze vertikt het om haar hobby op kunstijs uit te oefenen. "IJsbanen trekken me niet. Ik ga alleen voor natuurijs! Ik heb speciaal mijn wekker gezet om hier zo vroeg mogelijk te zijn", vertelt de schaatster die al veertig rondjes heeft gemaakt. [tweet:https://twitter.com/raymondmerkx/status/822049942021685248]Ook staan er veel mensen te kijken naar de schaatsers, die zelf het ijs niet op durven. Misschien wel verstandig, want de kwaliteit van het ijs wordt snel slechter. Valpartijtjes horen er natuurlijk bij, maar gelukkig is er nog niemand door het ijs gezakt.
Andere plekkenOok op andere plaatsen in Brabant werd donderdag geschaatst op natuurijs, bijvoorbeeld in Woensdrecht, waar een schaatser het rijk helemaal alleen had. [tweet:https://twitter.com/BoswachterEdJ/status/822000922045845504]In Zuidoost-Brabant werd geschaatst vlakbij de Achelse Kluis. Heel erg druk was het er nog niet. Maar een handvol schaatsers waagde zich het ijs op.
Op de Flaes in Esbeek waren ook al de eerste schaatsers actief:
[youtube:https://youtu.be/8KliRdZLJqg]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.