Naaktfoto's ex-vriendin verspreid, 150 uur taakstraf voor man uit Bakel

19 januari 2017 om 15:42
nl
Een man van 31 uit Bakel is donderdag veroordeeld voor het verspreiden van naaktfoto’s van zijn ex-vriendin. De man verspreidde de foto’s via Facebook onder collega’s en vrienden van zijn ex. Dit nadat de vrouw hun relatie in december 2013 had beëindigd. Ook printte hij de foto’s uit om ze vervolgens aan buurtbewoners van zijn ex toe te sturen.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De man kreeg donderdag van de rechtbank in Den Bosch een taakstraf van 150 uur opgelegd. Ook legde de rechter hem een voorwaardelijke gevangenisstraf van een maand op voor smaad en ‘aantasting van de eer en goede naam’ van zijn ex.
De vrouw stuurde de naaktfoto’s tijdens hun relatie naar de verdachte. Ze durfde zich nadat de man de foto’s had verspreid niet meer te vertonen bij collega’s, vrienden en familie waardoor ze ook haar baan verloor. Slachtoffer en verdachte ontmoetten elkaar overigens op het werk.
Zwaardere straf dan geëistHoewel de man werd aangesproken op zijn gedrag, ging hij toch door met het verspreiden van de foto’s. De rechtbank rekent het de verdachte extra aan dat hij heeft gekozen voor verspreiding van de foto’s via Facebook. Hij kon weten dat de foto’s zo verder verspreid zouden worden.
Mede daarom heeft de rechtbank een zwaardere straf opgelegd dan de eis van justitie. Die eis was een taakstraf van zestig uur.  De man moet zijn ex van de rechter ook een schadevergoeding van 1750 euro betalen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!