Video

80 meter hoog Student Hotel geopend in Eindhoven, 400 kamers en geweldig uitzicht

19 januari 2017 om 18:27 • Aangepast 21 november 2020 om 04:14
nl
In Eindhoven is donderdag The Student Hotel geopend door wethouder Staf Depla. Het gebouw van bijna 80 meter hoog is de nieuwe blikvanger van de Eindhovense skyline. The Student Hotel Eindhoven, pal naast het centraal station, telt 400 kamers.
Profielfoto van van Velthoven Florian
Geschreven door
van Velthoven Florian

Omroep Brabant mocht donderdag binnenkijken. En daarom, het Student Hotel in tien opvallende details:

Wachten op privacy instellingen...

1. Niet alleen voor studentenHet hotel is natuurlijk bedoeld voor studenten, maar zakenmensen, toeristen en andere liefhebbers kunnen ook een kamer boeken in het Student Hotel. De bovenste verdiepingen zijn gereserveerd voor niet-studenten.
2. 400 kamers voor studentenIn totaal kunnen 400 studenten in het hotel terecht voor een kamer. Kosten: 650 euro per maand.

Wachten op privacy instellingen...


3. Iedere student heeft een brievenbusEen student kan gewoon post ontvangen van de universiteit of hogeschool, want iedere kamer heeft een eigen brievenbus.
4. Ook een bibliotheek in het hotelStudenten kunnen zich niet verschuilen achter het excuus dat zij in het hotel niet kunnen studeren. Er is een heuse bibliotheek in het hotel waar gestudeerd kan worden.

Wachten op privacy instellingen...

5. Ontspanning is belangrijkEr is ook nagedacht over studenten die even willen ontspannen. Er is een ruimte waar een potje gepoold kan worden. Ook tafeltennissen en tafelvoetballen is mogelijk.

Wachten op privacy instellingen...

6. Fit blijven is ook mogelijkNaast spelletjes spelen is het ook mogelijk om te sporten. Er is een fitnessruimte waar alle spieren getraind kunnen worden.

Wachten op privacy instellingen...

7. Lekker koken met elkaarHet 'echte' studentenleven kan beleefd worden in de gezamenlijke keukens. In totaal kan er door 8 tot 10 mensen gekookt worden. Voor de studenten die liever alleen eten zijn er ook kamers beschikbaar met een privékeuken. De prijs voor die kamers is wel iets hoger.

Wachten op privacy instellingen...

8. Liever niet zelf koken?Geen probleem. Er is namelijk ook een restaurant aanwezig. In 'The Pool' kunnen studenten genieten van meditteraanse gerechten. Ook borrelen is mogelijk.

Wachten op privacy instellingen...

9. En hoe groot is zo'n kamer?Een studentenkamer is 18 vierkante meter. Naast een douche en een wc krijgen de studenten ook een prachtig uitzicht.

Wachten op privacy instellingen...

10. Maar het beste uitzicht heb je vanaf het dakDe skyline van Eindhoven kun je het beste bewoneren vanaf het dak van het Student Hotel. Eén nadeel: het dak is eigenlijk niet toegankelijk.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.