Video

Meer dan 24 uur wachten in de kou in parkeergarage Roosendaal voor carnavalskaartjes

20 januari 2017 om 09:57 • Aangepast 21 november 2020 om 04:14
nl
Wie zekerste weten naar het Priense Swaree in Tullepetaonestad wil, moet vroeg aansluiten in de rij voor de kaartverkoop. Zeg maar, heel erg vroeg. De kaartverkoop begint zaterdag pas, maar in de nacht van donderdag op vrijdag stroomde de parkeergarage bij de Schouwburg al vol met Tullepetaonen.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De wachten worden 'liggers' genoemd, en ze liggen in de rij voor toegangskaarten voor de avondvoorstelling van het Priense Swaree op 11 februari in Schouwburg de Kring.
Natuurlijk zijn het niet alleen de kaartjes waarvoor zoveel Tullepetaonen zich daags voor de kaartverkoop verzamelen: Brabantse gezelligheid viert hoogtij, en dat nota bene in een kille betonnen parkeergarage.

Wachten op privacy instellingen...

‘Het hoort erbij’Hoewel, 'kil' dekt de lading niet helemaal: tientallen mensen beginnen vrijdagochtend vrolijk en uitbundig aan hun ontbijtje. Die gezelligheid is het fenomeen 'de Nacht van het Swaree' al jaren eigen. De koffiemelk gaat van tafel naar tafel, de kacheltjes draaien op volle toeren en heel soms worden er zelfs broodjes voor vreemde Tullepetoanen aan andere tafels gesmeerd.

Wachten op privacy instellingen...

“Het hoort er gewoon bij, bij carnaval”, zegt een van de liggers terwijl de koffie voor zijn neus wordt ingeschonken. “Er zijn bepaalde dingen, die moet je doen tijdens carnaval, en Priense Swaree is daar één van.”
Om elf uur, elf minuten over elf om precies te zijn, begon de registratie van de wachtende Tullepetaonen. Dan begint het grote wachten pas echt. De liggers hebben namelijk nog even te gaan, pas op zaterdagochtend om 11.11 uur begint de officiële kaartverkoop.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.