Video

Veldrit Hoogerheide zondag live bij Omroep Brabant, topfavorieten staan aan de start

21 januari 2017 om 16:52 • Aangepast 21 november 2020 om 04:14
nl
Zondag is de wereldbekerwedstrijden veldrijden in Hoogerheide. Bij de mannen is Mathieu van der Poel de absolute favoriet, bij de vrouwen zijn het 'de gebruikelijke namen'. De veldrit van de vrouwen en mannen is zondag live te zien bij Omroep Brabant.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

Mathieu van der Poel staat zondagmiddag als topfavoriet aan de start bij de wereldbekerwedstrijd in Hoogerheide. De laatste twee edities kwam de Nederlands kampioen als eerste over de finish. Grote concurrent Wout van Aert, in de afgelopen twee edities tweede, ontbreekt. Problemen met de knie zorgen ervoor dat hij niet aan de start verschijnt.
Ook Lars Boom laat de finale van de wereldbeker aan zich voorbij gaan. De Vlijmenaar geeft de voorkeur aan wegkilometers in Spanje. Boom hoopt volgende week wel geselecteerd te worden voor het WK in Luxemburg.

Wachten op privacy instellingen...


Thalita de Jong en Marianne VosBij de vrouwen gaat de strijd om de winst tussen de 'gebruikelijke namen'. Voor Thalita de Jong is het een thuiswedstrijd, ze kan op de fiets naar het parcours gaan. De Ossendrechtse werd vorig jaar tweede, achter Sophie de Boer. Marianne Vos staat in het rood-wit-blauw aan de start. Vos heeft de meeste zeges op haar naam staan in de GP Adrie van der Poel, drie keer won ze de veldrit in Hoogerheide.
De veldrit is de ultieme WK-test voor de veldrijders. Het WK wordt over ruim een week verreden in het Luxemburgse Bieles.
Live uitzendingOmroep Brabant doet zondag 22 januari op tv live verslag van de mannen- en vrouwenwedstrijd. Co-commentaar komt van Daphny van den Brand. De Brabantse, drie keer winnaar van de wereldbeker, won in 2003 de eerste editie van de GP Adrie van der Poel in Hoogerheide.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.